Od 20.1.2006 17:29:45 pisem, oz. ustvarjam vzporedni blog in sicer pri Veceru. Odlocitev je bila posledica nezaupanja v moj server in tezave, ki sem jih imel z njim. In tako od takrat objavljam tudi na Veceru. In danes sem uspel prebiti magicno mejo 10000 obiskov v enem tednu. Majhen korak, ki cloveka vzpodbudi k boljsim vsebinam, vendar tudi vecja odgovornost. Glede na to, da mi je blog dobesedno zlezel pod kozo, je to verjetno ze odvisnost. Ima mogoce kdo kaksno idejo kako se zdravi :evil:

Obstaja pa se ena prednost gostovanja bloga pri Veceru. Poleg tega, da so uporabnisko prijazni, da imajo odlicnega administratorja Zvoneta, da vedno znova in znova presenecajo z novostmi in so odprti za predloge uporabnikov in omogocajo pregled arhiva Vecera vsem uporabnikom bloga, ki na teden dosezejo 2000 obiskov.
In kaj si pridobis s tem arhivom? Odgovor je TUKAJ, oz. v parih besedah, kot jih je napisal Brin: “Arhiv je digitaliziran aprila 2004. Projekt je izvajalo 20 ljudi v treh izmenah devet mesecev. Digitalizacija je res potekala s postopkom OCR, ki je trajal 3 mesece s pomočjo osmih računalnikov. Pri filtriranju besed nam je pomagala podatkovna baza slovenskih besed z velikostjo 72MB.” Kar pomeni, da imam celo zgodovino do leta 1945 pred seboj in mnozico podatkov, ki mi pridejo prav. Hudica, da si bo treba vzeti kaksen dan dopusta, da se bom prebil cez par strani zgodovine, najprej moj rojstni dan in potem pocasi naprej.

7 Responses to Vzporedni svet

 1. Isis says:

  Had! Å e tule vse čestitke za preboj magične meje! Sama vedno najprej preberem tvoj ‘matični’ blog, ker je bolj ažuren kot na Večeru. Se pa strinjsma, da so na Večeru uporabnikom zelo prijazni. Å e vedno nimam pojma kje nastavim uro in dan objave bloga vnaprej. Mislim, da to nani mogoče preko Večerovega bloga?!!

 2. had says:

  HVALA :)

  poglej.. ko gres v Vecerovo nadzorno plosco imas moznost urejanja datuma, ki je pred naslovom posta.. kliknes na datum in cas in ga nastavis na tisto uro, kot sama zelis.. poskusi, ce ne bo slo, pa sporoci :)

 3. Isis says:

  ja, hvala!!! super! bom poskusila, ko bom imela kaj za povedat! ;)

 4. had says:

  se en nasvet.. vpisi podatke o svojem blogu tukaj, ko te vprasa za spletno stran.. se poveca stevilo obiskovalcev..

 5. Isis says:

  aha! no, ko se opogumim, bom to tudi naredila. zdaj grem pa malce delat.

 6. […] Nekaj dni nazaj, se je zacelo bolj glasno sepetati, da bo Siol uradno postal ponudnik blogov. Gostil naj bi nekatere prekaljene domace blogerje, kot so Jonas, Crni, Mojca Mavec in se celo kopico novih, vzhajajocih in nadebudnih blogerjev. Sam sem ze v tej blogosferi precej casa in vsake toliko casa prija sprememba. Imam prvinski blog in imam tudi Vecerov blog, oz. vzporedni svet, kjer so me parkrat tudi ze omenili v tiskanih izdajah Vecera. Pa vendar se je v zadnjem casu na Veceru zacela bitka za klike, ki se je sprevrgla v goljufijo in posledicno je Vecerov blog vecino casa nedostopen o cemer je ze veckrat pisal Slothrop. Razumem probleme, kajti tudi sam sem jih imel na prvinskem blogu, vendar vseeno nastane problem, ko se ljudje koncno navadijo na naslov, kjer te najdejo in berejo, potem pa le ta ne deluje. In tako sem dobil vceraj idejo, da bi poskusil s Siolovim blogom, ki pa se ni bil uradno odprt. Mail sem poslala bratrancu, s katerim imava definitivno premalo stikov in ga zaprosil, ce mi lahko pomaga pri tem. Cez par minut sem dobil odgovor, da bo stvar uredil. In malce kasneje mi je Siol blog admin poslal vse podatke. Presenecen nad hitrostjo in pripravljenostjo pomagati, sem se zacel igrati z nastavitvami. Uvoz WXR podatkov mi je delal problem in spet mi je priskocil na pomoc njihov admin. Moj nov blog naslov je http://had.blog.siol.net. Stvar sicer se potrebuje dolocene spremembe in pa predvsem drugo temo. Glede na prijaznost admina, bo to verjetno precej hitro reseno. HVALA OBEMA!! In sedaj je verjetno jasno, zakaj naslov, da svet ni samo eden. […]

 7. Miloš M. » Blogos - SiOL blog says:

  […] update @ 21:41 Ok, razumem zakaj sta se had in exorciser odločila za selitev. Opombe: […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.