Ray-Ban očala preko spleta že od 29,90 eurov – fejk!

Na spletu se najde marsikaj – tudi Ray-Ban očala, katerih cena se začne pri 29,90 eurov, najdražji Ray-Ban model pa stane 49,90 eurov! Super, mar ne! Ja, ampak nekaj mora biti narobe s takšnimi cenami, kajne? Saj se strinjamo, da se ne da kupiti originalnih Ray-Ban očal po tako smešno nizkih cenah?

In kako ugotoviš, da je spletno mesto, kjer bi lahko kupil tako ugodno očala dejansko fejk?

 • prva stvar, ki jo preverim je, če so napisani podatki prodajalca, oz. kontaktni naslov, preko katerega lahko preverim za katero podjetje v resnici gre. V primeru raybanslovenija.com, le teh podatkov ni na voljo. V bistvu ni na celotnem spletnem mestu niti enega podatka o tem, za katero podjetje, oz. katere osebe le to prodajajo.
 • whois poizvedba http://whois.siel.si/ ne vrne nobenih podatkov – WhoisGuard Protected ([email protected]). Torej je oseba, ki je to stran postavila, vedela natanko kaj počne. Tudi strežnik je v ZDA – namecheaphosting.com
 • preverim očala na spletnem mestu http://www.ray-ban.com, kjer ugotovim, da imajo napis Ray-Ban vedno na desnem steklu
 • preverim cene na internetu in se zavedam, da ni nič zastonj!

In suma sumarum, preden tale zapis objavim, najdem objavo ZPS, kjer so se prav tako ukvarjali s tem primerom in ga tudi prijavili tržni inšpekciji (vir). Zanima me, koliko Slovencev je naročilo po povzetju ta Ray-Ban očala. Sokolje oko bo opazilo napis na napačnem steklu!

grey Ray Ban očala preko spleta že od 29,90 eurov  fejk!

Zadnja iskanja:

ray ban očala, ray ban slovenija, ray ban, očala ray ban, ray ban outlet, ray ban outlet slovenija, ray ban slovenia, rayban slovenija, raybanslovenija com, ray ban ljubljana
Ray-Ban očala preko spleta že od 29,90 eurov – fejk! was last modified: avgust 4th, 2012 by had

Komentiraj

8 x komentirano “Ray-Ban očala preko spleta že od 29,90 eurov – fejk!

 1. Had, svaka čast za take zapise. Ko sem pred časom dobila fejk “PayPal” mejl, sem svoje sume potrdila ravno s tvojo objavo PayPal Scam. Zato iskreno hvala. :)

  Očal sicer ne bi kupovala, ker je že cena glasen alarm o njihovi “originalnosti”, ampak zihr pride komu prav.

 2. Had, tako kot Krvava Meri, se najlepse zahvaljujem za take objave. Lepo je videti, da ni vsem vseeno. :)

 3. S polariziranimi stekelci priljubljenih wayfarerk, cene varirajo pri 230€, tako da to nikoli ne more biti original. Tudi na bolhi vidiš polno “originalnih” očal za par desetakov. Sem poskusil za foro kupiti te ta poceni in je razlika v udobju pri nošenju dejansko dan in noč. Je pa tudi diskutabilno, če so očala vredna 200+€ ali ne. Dokler se prodajajo sicer so :)

 4. Ne razumem enih ljudi. Sam s postavitvijo web trgovine odlašam že skoraj eno leto, ker “se bojim” inšpektorskih obiskov. Pa gre za zakonito prodajo imamo vse dokumente in potrdila. Da pa bi se šel tako prodajo me pa ni dovolj v hlačah .. iskreno .. ker vem, da mene bi dokaj hitro dobili in kdo ve kaj z mano naredili :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


9 − = štiri

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>