had blog roni kordis had blog roni kordis

Ce jaz nimam srece, potem pa..

Zgodilo se je v Cannesu. Zjutraj se prebudim, po 4 urah spanja, se ves cuden, vzamem fotkota in pogledam stevilko prostih fotk. Bila je okrog 300 od 1100, ki jih lahko naredim. Pomislim, hudica, tole pa ne bo dovolj za danes. In seveda stisnem format. In potem v lov za prizori, avti, akti. In se spomnim, da ob 2 ponoci nisem spraznil kartice na racunalnik. Pisuka poldi, kaj pa naj sedaj. Mogoce bo unformat pomagal. Ampak seveda nisem imel na laptopu RescuePro-ja. Ok, bom doma to naredil. Seveda so bile slikce ze nadomescene z novimi, tako da si nisem mogel pomagati s programom :( In potem se nekaj urejam slikce in stisnem Shift+Delete. Smrtonosna kombinacija. In voila, vse slikce iz folderja Cannes so sle svojo pot v vesolje. Preizkusim vse mozne programe, ampak noben ne pomaga. In potem se enkrat RescuePro in poskusam resiti slikce, ki so bile na CF karticah. Uspelo mi je resiti okrog 550 mega slikc. Niso vse, je pa vseeno boljse, kot pa nic.
In zadnje case se pocutim med vso to tehniko, kot popoln n00b. Nic mi ne gre od rok, tako kot bi moralo iti. Ampak, saj bo boljse, se tolazim :)

 1. Ne razumem, zakaj naj ne bi imel srece? Edino, zelo veliko sreco imas, da si dobil nazaj vsaj 550 slik. Ves, kaksno ogromno sreco imas, da si lahko Cannes dozivel v zivo?

 2. ce pogledam na vso stvar z drugega zornega kota, potem imas prav.. res je.. lahko sem srecen.. ampak :) v sreci sem nesrecen :) ker nimam vseh slikc :)

 3. To je pa samo stvar stanja duha ;)
  Po mojem mnenju imas izjemno sreco, ker bos lahko z vecjim veseljem in vnemo razlagal kako lepo je bilo in zdaj lahko se malo napihnes celotno zgodbico, da izgleda se bolje. Slike samo pokvarjio predstavo ljudi (razen ce nisi res profesionalen fotograf – Shanghai photos)

 4. nisem profi fotograf.. se pa trudim naredit najboljse :) sicer pa so na linku hudeee fotkice..

  in res je.. slike pokazejo stvar drugace, kot pa jo pricarajo besede.. ceprav.. vcasih beseda ni dovolj..

  btw.. mi lahko svetujes katero image gallery-o uporabljat :)

 5. Flickr je za moje pojme najboljsi. Jaz mam vse na svojem serverju pa ‘linkam na roke’. Mam pa tudi par fotkic na flickerju, ker je res kul service.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja