had blog roni kordis had blog roni kordis

Scenarij

Uspelo spisat prvo od to do zadev. Prvi poskus pisanja scenarija. Pa prosim bodite nezni. S komentarji seveda :)

1. kader
Kamera kaze velik blescec tovornjak, ki se je ravnokar ustavil pred semaforjem. Ljudje, ki hodijo cez zebro z zanimanjem opazujejo to veliko gmoto moci. Zelena luc in hrup motorja oznani, da se je zacel premikati.

2.kader
Pogled z iste lokacije, kot prej na tovornjak, le da v drugo smer ceste, na stoparje, ki se v soncu prazijo in cakajo na prevoz. V oci pade prva stoparka in sicer visoka blondinka z bogatim oprsjem in hudo kratkim krilcem, ki ji od sonca ogreta pljuca kazejo drobne kapljice ki polzijo v dekolte. Za njo pa dviguje roko fant, ki je na prvi pogled povsem povprecen. Oblecen je precej zanemarjeno in je ocitno student.

3.kader
Tovornjak se ustavi pred stoparko in v njem se vidi misicastega voznika, ki ima z briljantino namazane lase in je temno zagorele polti. Z ocmi pogleda vrsto stoparjev in odpre vrata blondinki, ki vsa nasmejana pripleza v kabino. Brez vprasanja se avto prestavi za par metrov, do studenta, katerega voznik tovornjaka prijazno povabi zraven v kabino.

4.kader
Tovornjak je urejen, cist, v njem je prijetna glasba. Na zadnji steni tovornjaka je velika ameriska zastava. Med stoparjema in voznikom se zacne pogovor, kam gresta, zakaj, koliko casa ze stopata. Blondinka se prisiljeno smeji in uziva v pogledu na telo voznika. Koketira, docim je student bolj neopazen. Voznik odpre predal, kjer ima shranjene papirje in iz njega za kratek cas pogleda pistola.

5.kader
Blondinka vprasa voznika, ce se lahko dotakne njegovih misic, ki izstopajo iz majice. Voznik prebledi in jo prosi, ce se lahko s studentom zamenjata na straneh sedeza. Nejevoljno se prestavi in se zacne dialog med voznikom in studentom. Blondinka pa osamljeno gleda skozi okno.

6.kader
Voznik opazi, kako ga student opazuje in ga vprasa, ce mu je vsec taksna velikost in taksna moc. Student ves navdusen pokima, blondinka pa nadalje nemo strmi predse.

7.kader
Preobrat zgodbe. Roke voznika sezejo po nogi studenta, ki se v trenutku presede blizje vozniku in mu vrne dotik. Ocitno oba dva uzivata in sploh ne opazita, da je blondinka v tem trenutku vzela pistolo iz predala in ju ima oba dva na muhi. Grozi, ampak zanju ne obstaja vec ta svet.

Rez in konec :)

 1. ahem.

  krneki? mislis, da je to izvirno in oh in sploh? sami stereotipi. kje so dialogi, didaskalije? ce sta homoseksualca, zakaj potem blondinka zraven?

 2. hmm.. zanimiva kritika.. glede na to, da ne ves za kaj se tocno gre, pa ni ravno na mestu.. preber si spodnji blog, pa ti bo bolj jasno..

  to je okvir.. in ce bo v redu, potem pridejo vanj se barve.. in ne samo to.. potem pride se vse ostalo..

  itak da so stereotipi.. kaksni ze?

  kdo pa ve, da sta homoseksualca na zacetku? nihce.. ravno v tem je point.. preobrat…

 3. kaksni stereotipi?
  blondinka?
  sofer?
  joski?
  prepotenost?

  itak da ni. to je ful izvirno.

 4. ni izvirno.. je pa nekaj.. :) sem pregledal tvoj blog.. in je precej zelo berljiv.. zato bi te prosil, ce pomagas pri scenariju.. saj ves.. lazje je kritizirat, kot pa ustvarjat..

 5. Nič šokantno briljantnega. Bi blo pa z dobro kamero, igro in nadaljevanjem zgodbe veliko boljše od vsega teen-lovestory crapa.

  Jaz imam po ene 20ih nočeh brez spanca v glavi za ene 15minut materijala. S tem da sem se koncentriral na sceno kamero in zvočne/svetlobne efekte. Bi bil en kul horror pomojem. :)

 6. evo.. vsak da delcek sebe.. domen da dialoge, ti das efekte in potem nekaj naredimo..

  a je to taksen problem.. men se ne zdi sploh :)

 7. Jaz bi pa tolkla klapo. A lahko? A lahko?

  Sicer pa glede scenarija: Domišljije po moje nisi razvil do konca tukaj. Se mi zdi že kar ena klasika. Mogoče res kot nek stereotip, kot je nekdo napisal pred mano. Ampak je zadeva res presplošno napisana, manjkajo detalji, da bi bil kakršenkoli komentar umesten. Ker se grem stavit, da ti v tem, kar si si zamislil, vidiš veliko več kot mi, ki samo beremo neko besedilo.

  Pogum!

 8. Zanimivo! Zanima me kakšne so tvoje ambicije. Mislim, iz konkretnega scenarija lahko nastane odličen film… Koliko poznaš projekt One Minute Movie? Lahko pomagam s kamero in nekaj izkušnjami pri režiji in montaži… Če si za kontaktiraj na mail!

 9. jaz bi ti predlagala, da se prijaviš na scenaristično šolo Pokaži jezik in z malo sreče se boš naučil kako to gre. Been there,done that ;)

 10. mi das se kaksen konkreten link :)
  HVALA

  p.s.: hocem bit tarantino.press :)

 11. Sliši se zanimivo, ampak mislim, da bi blo treba še fejst dodelat.

Komentarji so zaprti.