had blog roni kordis had blog roni kordis

Risanke

Se pomnite tovarisi, kako smo nekoc dolgo nazaj cakali da zajcka odskakljata in bomo morali it spat :) V tistem casu sem bil hudo zelo jezen na zajcke, ker sem vedel, da je potem vsega konec. Ampak pred zajcki so bile risanke, tiste prave, zanimive, poucne in polne novih stvari, ki jih nismo bili navajeni. In ce potegnem crto risank sedaj in takrat, preprosto ugotovim, da so sedanje krneki. Vse je samo ena znanstvena fantastika, brez kancka realnosti. Pa sedaj sploh ne vrtijo vec risank :( Jaz bi jih pa tako z veseljem pogledal, sploh pred dnevnikom, ki bi ga potem rade volje preskocil.
Ko pa ravno obujam spomine na risanke imam pred ocmi sledece: La Linea (bajumbadum), Pipi in Melhijad, Stripy, Ponco in Toro, A je to, Krtek, Lili put put, Banananjam, Tofsi, Pink Panter, Maksipes Fik, Modri dirkac, Smrkci, Lucija, strah in trepet ulice, Hrabri misek, Tom&Jerry.. In se cel kup le njih :)
Ce se kdo spomni se kaksne, ki sem jih veliko ze pozabil, naj dopise :)

 1. jaaaa. Animacijska nostalgika. Aligator Ally, badjum badjum, Medvedek Ušatek, Dimnikarček, Barbapapa, čebelica Maja, snorkci, ….

 2. mislim, da sedanja mladina sploh ne ve, kaj so to prave risanke.. enkrat je ze bila peticija, da bi se spet zacele risanke vrtet :) pa ni bilo nic od tega potem..

  to je odrascanje :) risanke morajo bit :)

 3. Risanke so zakon. Ce zdej clovek preklopi na Cartoon Network, mu rata slabo. Pa kdo lahko sploh pusti, da otroci to gledajo?!?! Pri vseh teh cenzurah, ki jih namecejo na vsak film, kjer pokazejo vsaj malo gole koze. Da ne omenim, kako je bila TV na momente sama sebi v posmeh. Najprej je bil dnevnik (80 % so bile novice o pobojih, vojnah, korupciji) z nasilnimi prizori, sledil pa je cisto nedolzen film, ki je nosil oznako, da je primeren za gledanje le ob spremstvu starsev.

  A je mogoce komu kaj jasno????
  Men ni …

 4. Če bo človk mel cajt in dnar…Lahko bi naredili en maraton risank in jih pokazal našim otrokom….

 5. A se slučajno kdo spomni risanke POÅ TNI NABIRALNIK?
  Å e nikoli se je nihče ni spomnil, zato se mi počasi zdi, da je le plod moje domišljije. Å lo je
  pa zato, da mora en nabiralnik tostaviti pošto na Hruškovo ulico ali pa na Korenčkov trg.
  Vmes se muje pa svašta dogajalo.
  A se kdo spomni tega, no?

 6. ja sj so tud zdj zakon risanke sam mal tezje jih razumemo…men je biv pa vedno najbolsi cofko cof!!!posteno,res…:)

 7. pa ka mate tote bedne tu!pornici rulls-saj so tudi risanke tak da
  ni problema;)fajn se imajte***

 8. Ааану-ка ребятки голоусем!!!

  Признавайтесь проказники и владельцы сайта http://www.had.si ))))

  ЧТО вы бцедте делать тим летом?!

 9. pozabli ste še pinguija, pa pikija pa popaj je bil tut vredu, pa lolek in bolek=) to so ble risanke ne pa te danes

 10. pozdravljeni.. ko je že ravno tema o risankah, me zanima, ali se kdo spomni risanke, ki je bila aktualna pred 10-15 leti, in sicer je bila resnično čudovita: glavni junaki so bile plišaste igrače: se mi zdi zajček, račka, 2 medveda, če ne še več (eden po imenu se mi zdi: mali medo, eden je bil rudolf…, živeli so v “pravem” stanovanju oz. sobi nekega otroka, ki ni bil prisoten. risanka se mi je res vtisnila, in sicer zaradi uvodne pesmi, ki je bila res čudovita!risanka je bila po televiziji! hvala lepa in lp, maja

Komentarji so zaprti.