Lep dan je bil, 14. november, ko se nokia 6310i odloci da ne bo vec delovala tako kot mora. Med pogovorom ji zacenja primanjkovati moci in signal se izgublja. Ker je bilo nemogoce govoriti s taksnim telefonom se odlocim, da ga nesem na servis na Teleray. Seveda zaupam v uradne serviserje, kajti 6310i je zakon telefon in vreden dobre nege in popravila. In tako prispe telefoncek na servis, kjer mi povejo da bo trajalo par dni, da ga stestirajo in potencialno popravijo. In pride 18. november, ko dobim njihov SMS, da je strosek popravila 9.077 sit. Strosek se mi je zdel majhen, kajti vedel sem da je potrebna menjava PA-ja in pa se par drugih stvari. Na crnem trgu bi za taksno popravilo placal 7000 sit. Poklicem na Teleray in jim povedam, da naj ga popravijo. Dne 24. novembra dobim SMS, da je popravljen. Vesel se odpeljem do Teleraya, placam in prevzamem telefon. Pridem nazaj v sluzbo, vstavim SIM kartico in ugotovim, da telefon ne najde omrezja! WTF! In poklicem nazaj in se poskusim pogovoriti z njimi. Ker mi zatrjujejo, da jim tega nisem povedal, namrec da nima omrezja, se razburim in jim povem, da je preden sem dal telefon v servis telefon brez problema nasel omrezje, problem je bil v prekinjanju signala! In odnesem ves jezen telefon nazaj na servis, kjer me isto poskusajo prepricati, da bi jim moral prej povedati da ne najde omrezja! Bolj kot sem jim poskusal dopovedati, bolj so me prepricevali v nasprotno. Pustil telefon in jih prosil naj me obvestijo kdaj bo zadeva popravljena. 28. novembra dobim SMS, da je strosek popravila (popravljenega telefona pri njih) 91.775, 40 SIT. Adijo pamet! Jih poklicem in povem da ni potrebe po popravilu :) ampak naj mi vrnejo telefon v prvotno stanje in vrnejo stroske prvega popravila. Obljubili so, da bo to urejeno. Dvignem telefon, oni pa mi bodo v 7 dneh nakazali denar. Vse lepo in prav, ampak to nikakor ni odnos pooblascenega servisa do stranke. Definitivno ne bom ponovil napake in bom rajsi nesel telefon na crni trg, kjer mi bo telefon vsaj delal in bom kot stranka imel prav!

7 Responses to Teleray

 1. Miha pravi:

  A ti si tisti, ki za popravilo Noikie 6310i pa že ne bo dal 91.755,40 SIT. :)

 2. had pravi:

  hmm.. novega pa dobim za 60k sit.. mislim, da ni ravno prave racunice a ne :)

 3. tomaz pravi:

  Nauk zgodbe:
  preveri telefon ce dela tipi-topi, takoj ko vzames iz popravila.
  Nauk #2:
  se vedno prisegam na poceni telefone.

 4. had pravi:

  dobra nasveta.. sploh prvega bom vzel za stalnico..

 5. samuelion pravi:

  kaj mihec ti bi pa dal? bi te rad videl.
  jaz nebi, grem drugam po novega, ki sigurno pride manj kot 91k SIT, skoraj desetino tega =P
  sicer pa tudi glede na moje izkusnje, pri telerayu pretiravajo. za popravilo komunikatorja, so mi prvic rekli da bo prislo 30k SIT, nakar po drugem pogovoru je prislo ze na 60k SIT, naenkrat ga ni bilo vec mozno menjat staro za novo ob nekem sitnem denarju itd. tako da s telerayom, ce poslujem, poslujem se samo pisno.

 6. Josip Blog Tito pravi:

  Za mojo 6310i sem tudi jaz potočil kakšno solzico. To je bil eden najboljših telefonov ever.
  Ravno prav velik, zmogljiv in zanesljiv.

  63-desetka, nikoli te ne bom pozabil.
  R.I.P.

  :-D

 7. saily pravi:

  Had!

  Imaš kak nasvet… sama imam podoben problem, lahko prebereš na mojem blogu. Če mi lahko kakorkoli svetuješ kaj je pametno narediti se ti najlepše zahvaljujem. Ker bom kmal živce zgubila zarad teh Telerayevcev…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.