Zadnjo uro sem prezivel pred TV-jem :) in gledal direkten prenos CNN iz letalisca v Miamiju, kjer se je nekaj dogajalo. Na zacetku je novinarka povedala le to, da je avion letel na progi med Medellinom in Miamijem in da je bilo na letalu streljanje. Seveda se je vsako minuto stanje spreminjalo. In vsako minuto je bilo vec moznih variant, od tega, da je nekdo ugrabil letalo, da je nekdo nekoga ustrelil, itd. Prava drama :) Po priblizno pol ure je povedala, da je na letalu prislo do streljanja in da je nekdo ranjen. Streljal naj bi federal air marshal FAM (prevod v slovenscino je cuden, oz. mogoce mi lahko kdo pomaga z njim, po moje je to nekaksen policijski nadzornik na letalu) na potnika, ki naj bi bil sumljiv. Potem cez pet minut se je novica spremenila in se ni streljalo v letalu, ampak na vstopni ploscadi med letalom in terminali (jetway). Ta FAM naj bi videl, da se je potnik cudno obnasal in da je nekaj grozil z bombo in ga je ustrelil. Seveda je novinarka naredila povezavo s terorizmom, ugrabitelji in vsem mogocim. In potem cez dobre pol ure je sporocila, da je “atentator” mrtev, da ga je s strelom pokoncal FAM.
Zanimivo je spremljat taksno stvar v zivo, v varnem zavetju doma in poslusati kako teatralicno stvar naredijo mediji. V tem casu je imela novinarka pogovore s parimi specialisti in jim je na vsak nacin hotel vsiliti svojo teorijo zarote o dogodku, ceprav ji ni uspevalo.
Me zanima kaj bo jutri zjutraj v casopisih pisalo o tem dogodku :)

6 Responses to Let 924

 1. Vesna pravi:

  FAM je po domače šerif. Vsaj tako so prevedli na 24 kur. :)

 2. had pravi:

  cist mozno, ceprav sem imel drugacno predstavo o serifih :)

 3. jaKa pravi:

  FAM je – ako se ne motim – možk, ki ga od tedaj, ko je par avionov trčilo v neko petkotno stavbo in en podvojen nebotičnik, prisoten na notranjih letih v ZDA. njegova vloga je točno v tem, da strelja domnevne teroriste, še prav posebej, če so afriškega, arabske ali španskega porekla. ;) marshall pa prav zares prevedemo v šerifa.

 4. Miha pravi:

  Ni važno … FAM je ustrelil človeka, za katerega so sosedi dejali, da je: “miroljuben in prijazen človek.”
  Ampak, bodo imeli pa red!

 5. had pravi:

  tocno to.. americani imajo pac demokracijo :) ce ti je clovek sumljiv, ga ustrelis..

 6. BigWhale pravi:

  No, clovek je razgrajal po letalu in se drl, da ima bombo v torbi. Sicer je njegova zena rekla, da je manicno depresiven, pa ni pomagalo.

  Vprasanje kaj je bolj varno. :) Ce bi jaz bil manicno depresiven, bi se sel prijavit in jim povedal, da se mi zna utrgati. :P

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.