Zivali na cesti Zivali na cesti

Zivali na cesti

Pa se je zgodilo tudi meni. Voznja iz Ljubljane ob 2. uri zjutraj preko Moravc. In kar naenkrat nekaj skoci pred avto, ne vem ali je bila podlasica, lisicka ali kaj tretjega, glasen pok in vsega je bilo konec. Ustavim, pogledam v sneg, ce je kje kaksna kri, pa je ni bilo. Se pravi da je zivalca prezivela, ampak verjetno v strahotnem soku bega okrog. Vesel, da nisem povozil zivalce pogledam kaj je z avtom. Zlomljen odbijac, vse ostalo celo. Klic na zavarovalnico, kjer mi povejo, da moram poklicati policijo in klic na policijo, kjer mi povejo, da mi bodo zaracunalni kazen zaradi neprilagojene hitrosti. Hmm. Premislim kaj naj naredim in se odpeljem domov. Zjutraj direkt v Ljubljano na zavarovalnico, kjer ugotovijo, da imam zavarovano kasko divjad in pa ogledala (poskodovano od prvega tedna, ko sva dobila avto) in ne bo odbitne fransize ali cesa podobnega. Skode je bilo za 400k sit, v bistvu pa se skoraj niti ne opazi. Ah ja, tako je to, samo da je zivalca prezivela.

Klik

 1. Moje sožlje. Ne vem kaj se dogaja. Jaz sem danes moral ustaviti sredi ceste. Na cesti me je čakala popolnoma nepreplašena srna. Kaj se mi je pa že pred tem dogajalo pa nekateri že veste.

  Sem ti povedal za kolega, da je merjasca nabodel v bližini Spodnjih Izlak? 6 komadov jih je bilo. Ne morš verjet…

 2. ok….kaj pomeni “kazen zaradi neprilagojene hitrosti”? kako ti lahko dokazejo neprilagojeno hitrost? (sej vem..palicoji imajo tko-al-pa-TKO vedno prou)

  dva tedna nazaj se peljem z brnika via laibach po ojtocesti. okoli vodic mi prileti mimo afta kanja?!?! JEDVA da mi ni priletela v vetro-(anti-zivalsko)-bransko steklo?! kako v tem primeru pacolaji rečejo “kazen zaradi neprilagojene hitrosti”? MY ASS pa hitrost. vozu sm cca 110 kmh. neprilagojena hitrost MY (duplo) ASS.

  p.s.: cca 4-5 tedno nazaj me je poklinacaj obtoževal prekrška ki ga nisem naredil! ne sam da sm bil 110% iz sebe, še pri vseh 26 svetnikih nisem mogu verjet od kje mu takšne surrealne ideje.
  Zaključek: pred pakuracajem je treba bit suveren! verjet v lastno prav.

  mah…bluzzzim….

Komentarji so zaprti.