Sicer bo kmalu minilo leto, odkar sva se odpravila za prvomajske praznike na popotovanje po Italiji, ampak sele sedaj sem nekako uspel urediti fotografije in spomine. 8 dni potovanja, prevozenih preko 2000km, zapravljeno preko 250k sit.

Prekolnil Italijo in njihove ceste in voznike po dolgem in povprek, ampak videl veliko lepih stvari in dosti novih izkusenj dozivel. Najprej sva si ogledala idilicne vasice Cinque Terre in se potem podala proti Sienni. Glede na to, da je Barbka zivela v Sienni skoraj eno leto, sva se tam zadrzala 3 dni. Spala v vili (tudi cena je bila temu primerna) in uzivala v sprehodih in mojem odkrivanju ulic in trgov in znamenitosti Sienne.

Sem imel dobrega vodica in sva bila precej hitro skozi. Naslednji dan sva namenila odkrivanju okolice, ki je bila cudovita. Barve in roze in vse je bilo cudovito. Voznja s kabrioletom je bila idilicna. In se potem odpravila naprej proti Rimu. Doziveti vecno mesto z avtom, je cisto NO GO. Tripasovna cesta, na njej pa pet kolon avtomobilov, vmes skuterji, kolesarji in pesci. In clovek, ki je prvic v Rimu se popolnoma zgubi. Ampak nama je uspelo. Najdeva hotel, kjer so snemali Ko jagenjcki obmolknejo II, katerega cena je bil 500 eurov na osebo na noc.

No, seveda sva se malce potrudila in potem nasla nekaj za 150 eurov na noc z zajtrkom, vendar brez parkirisca. Tako da je bil avto dva kilometra stran v varovani garazni hisi. Sprehod po Rimu ob soncnem zahodu je bil cudovit in ravno tak, kot v filmih :) Ja, ja, saj vem, prevec gledam filme. Tudi Rima in svinjarije na cestah je bilo dovolj, tako da sva se odpravila preko Umbrije in neznanih cest, oz. cest, ki jih nisva nasla na zemljevidu, do Riminija.

Turisticno mesto, ki je bilo povsem prazno in hoteli 4 zvezdic, ki imajo v sezoni cene po 300 eurov, so bili po 120 eurov. Seveda pa v celem Riminiju ni bilo zaprtega bazena, da bi lahko plavala. Seveda sva si ogledala zepno drzavico San Marino in uzivala v pogledu na poceni stvari, ampak na zalost jih je bila vecina fake. Tako, da razen povsem osnovnih stvari za darila, nisva nicesar nakupovala.

No ja, sva. Oblekco za Barbko v Max&Co, ki mi je takoj padla v oci in mi ni bila pomembna njena cena. No, ko sem podpisoval racun, mi je vseeno padla v oci :) 280 eurov. Ampak obleka je bila kot narejena zanjo. V Riminuju sva odkrila odlicno restavracijo, kjer sva trikrat jedla in zanimivost je bila ta, da ko sva povedala da sva Slovenca je lastnik castil vse :) Zakaj? Ker je Tusek igral v Riminiju in sta bila z njim zelo dobra kolega. Ni bilo slabo. In potem se pot nazaj proti Sloveniji in seveda obvezen postanek v Benetkah. Zadnjo ladjo, ki je peljala na kopno sva zamudila in potem imela odisejado z avtobusi in prestopanjem. Ampak nama je uspelo!