Nastala na podlagi pogovora z Gregom in njegove misli so dale iztocnico! (hvala)
Telekom postane navidezni operater v navezavi z Mobitelom. S tem se poveca stevilo uporabnikov navideznega operaterja Telekoma. V roku meseca dni pade Majzelj, ker ga Dremelj zamenja (pac morajo biti pravi na ablasti). Ne bom pisal o ugibanjih, kdo naj bi bil to, ampak nekdo pac bo! Simobil se pogaja z drzavo in ji naredi uslugo pri Vegi. S tem, da jo odkupi seveda, za majhne denarje. Volk sit, koza cela, Americani gredo iz Slovenije in nihce vec ne preganja Slovenije po EU sodiscih. In sedaj zasuk zgodbe. Simobil s tem zgubi vrednost, ki pa ni tako pomembna. In glede na to, da je lastnik Mercatorja, ki bi tudi zelel postati navidezni operater, drzava, jim dajo moznost odkupa! Drzava bo morala prodati Telekom in Mobitel, ker bo potrebovala kapital za polnenje proracunskih lukenj. Kmalu po tem se zacne pogajanje Mobilkoma za nakup samega Mobitela. In s tem pridobijo trzni delez, ki si ga zeli vsak (70%). Seveda se proda posebej Telekom (skupaj s Siolom) in posebej Mobitel. V Sloveniji ni vec problemov s konkurencnostjo, kajti prakticno je ni vec. Oz. navidezni operaterji imajo dokaj velik delez, ki pomaga pri konkurencnosti. Roka umije roko in drzava dovoli te prodaje. In seveda na koncu se povisajo cene klicev in ostalega, kar pa za Slovence itak ni pomembna stvar, vazno da smo se razprodali.

No ja, crn scenarij, ki se mogoce ne bo nikoli uresnicil (upam, da ne), je pa posledica logicnih dejanj, ki se trenutno dogajajo v Sloveniji. Mogoce pa bom nekoc lahko rekel, da sem ze vnaprej vedel, kaj se bo zgodilo! Ceprav se vedno upam, da nikoli ne pride do tega!

8 Responses to Teorija o GSM operaterjih

 1. kricac pravi:

  par zgrešenih predpostavk

  – zakaj bi padel majzelj
  – zakaj bi dremelj šel v slabšo službo

  in par fantazijskih

  – simobil lastnik mercatorja?
  – mobilkom bi v slo želel imeti dva operaterja?

 2. had pravi:

  simobil bi prodali mercatorju.. mobilkom dobi mobitel.. :)

 3. dulle pravi:

  Ce bi simobil prodali mercatorju, potem takoj menjam operaterja
  ;)

 4. had pravi:

  no ja.. ugibanja laika na tem podrocju.. prav tako, kot ugibajo strokovnjaki na tem podrocju, ki pa imajo za seboj precej vec informacij.. :)

 5. Rođeni Blott pravi:

  Ha, zanimiva conspiracy theory.
  Samo prej se mi zdi sledeča teorija izpeljiva:
  – Vego daš na kant s tem da jo odkupi Mobilkom Avstrija z Nemšićem na čelu,
  – Mobitel prodaš švabom aka T-Mobile in se avtomatsko losaš Majzlja in njegove udbomafijske bande,
  – Mobilkomu kot nagrado za odkup Vege častiš UMTS licenco za male pare,
  – Telekom postane virtualko v [email protected] omrežju,
  – Telekom prodaš namesto švabom lastnim proSDS turbokapitalističnim tajkunom, ki reč itak čez par let prodajo tujcem in poberejo 500% prevzemno premijo, 20% od tega gre za financiranje nove volilne kampanje leta 20xx.

  ;)

 6. had pravi:

  zelo dobra teorija.. sedaj pa samo cakajmo, kdaj pride do tega.. pa potem tisti, ki je bil najblizji, da za pijaco :evil:

 7. Gynter pravi:

  takole bo:
  Mobitel se bo prodal DT-ju, v Telekom pa vstopi Telekom Austria. Vega se pripoji Si.mobilu za lon (ker je to živa zguba) Si.mobil dobi držvno upravo (ali vsaj del), lifte, … in licenco za Wimax za celo držvo. Licenco za Wimax dobi neposredno na razpisu ali pa posredno preko TS, ki pride v delno last Telekom Austria. Mogoče se sliši noro, da bosta v bistvu imela TS in Si.mobil iste lastnike, vendar se o tem že močno govori! Nenazadnje se držva s tem losa kritik EU o nekonkurenčnosti na našem trgu! Mobitel je pa itak dovolj močan, da nastopi tudi kot ponudnik fiksne telefonije in interneta, sploh v povezavi s kakšnim T-2 ali podobnim. Ne pozabimo še na Elektro TK, ki lahko ponudi zelo dobro hrbtenično omrežje in tudi povezave do ciljnih uporabnikov. Potem je tukaj še SŽ, Dars.
  Morda se vse skupaj sliši malo absurdno, ampak oblast bo naredila tako, da se bo losala vseh kritik in odprtih vprašanj (Vega), pa čeprav bo morda dobila kakšno mrd manj, kar pa najbrž tudi ne bo tako, če potegnemo vse skupaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.