Tokrat ne Playboyeve, ampak bannerji, oz. oglasevanje na blogu. Dobil konkretno ponudbo, da bi se mi vrtel na blogu en banner, pa sem nekako zelo skepticen do tega, kajti vseeno mislim, da nisem komercialen blog, oz. vsaj nocem biti, ker bi s tem moral spremeniti veliko stvari. Sedaj mi je blog v lastno veselje in uzitek, potem pa bi le-ta verjetno postal mora, kajti delovati bi moral vsaj 99%, verjetno bi se pojavile zahteve po dolocenem stevilu klikov in podobno. In se mi je zastavilo vprasanje. Ce je to moj hobi, a mora biti ta hobi res sponzoriran? In motec za obiskovalce bloga, ki seveda premorejo toliko sivih celic, da ne bi niti pod razno nasedali raznim reklamam, ki bi se vrtele, pa se cel koncept in graficna zasnova bloga (ki milo receno ni nic posebnega in bo treba kmalu narediti redizajn) bi se mi podrla. Seveda pa je na drugi strani denar, sicer ne velik, ampak nekaj pa ga je. In odlocitev, lastno zadovoljstvo ali denar, je vcasih kar tezka stvar. Kaj menite, se splaca prodat sebe in postat “kurba” in uniciti blog?
Moj odgovor je ze znan :evil:

16 Responses to Reklame

 1. jaKa says:

  vsi smo kurbe. edina spremenljivka je cena. če je dovolj visoka zate, go for it!

 2. had says:

  se strinjam.. verjetno bom pocakal na visjo ceno :)

 3. samuelion says:

  daj no dnar je d’nar, saj na RSSju ne vidim tistih pojo;ih oglasov )P

 4. jst pa hočem bit fensi zato se deklariram za intelektualno prostitutko ;) načitana kurba z drugii besedami :)

 5. andrej says:

  na blog ne spada reklama … kot bi svoje misli prodajal (še huj ko kurbe :D)

 6. Miha says:

  Za pamenten denar vse … $$$

 7. Tamara says:

  Ne vem, zakaj zmerjate prostitutke. Tudi te morajo živeti. S tem ni, po mojem mnenju, popolnoma nič narobe. To je kvečjemu kompliment. Da služiš z blogom … ma, majka!

 8. Miha says:

  Čeprav, had, če priznam po resnici … zdaj ne grem več (tako pogosto) na sux, tudi zaradi tiste prav nič prijetne reklame!!! Ostani tak kakršen si ….

 9. had says:

  evo.. tocno to sem zelel prebrati.. vem, da bi lahko nekaj denarja potegnil.. ampak a je boljse, da sem potem odvisen od tega, da moram 24/7 vzdrzevati racunalnik in vse ostalo, da res deluje.. ali pa preprosto, kadar se mi da, kaj napisem in to je to.. blog bo se vedno ostal moja zabava in ne profesionalizem.. slisi se sicer vehementno.. ampak ni :evil:

 10. Cyb3r says:

  Zdaj odvisno za kakšno ponudbo gre…

  Vsak (vse) ima svojo ceno.

 11. Kerin says:

  Vidmar je “drastično” spustil cene svojih paketov: http://www.elektroprom.si!!! Vidiš, pa še za tolo reklamo bi ti lahko dal internet zastonj!!!

 12. had says:

  ce pa nima se vecjega paketa od tega, k ga mam :) je pa zanimivo, da je tolk spustil cene.. :) na kater paket gres

 13. […] Pred parimi meseci sem razmisljal, ce bi imel kaksen banner na blogu in bi z njim sluzil velikanske vsote denarja. Skusnjava je bila, ampak moja odlocitev je bila trdna in enoglasna (na sreco, nisem shizofren). V tem casu sem prebral veliko clankov o tem, kako se da sluziti z blogom. In sem si rekel, zakaj hudica si ne bi tudi jaz vzel delcek pogace, ki jo ponujajo oglasevalci in v mislih sem si ze risal pocitnice na Kubi, Jamajki in ostalih eksoticnih drzavah. In potem sem na vzporednem blogu, na Veceru poskusil z eksperimentom. Izbral sem par dobrih ponudnikov affiliate programov, se vkljucil v Google Adsense in si poiskal se par slovenskih ponudnikov podobnih stvari. In tako sem imel en mesec na blogu precej raznoraznih oglasov, ki so se menjali in kateri so se mi zdeli smesni. Seveda sem v tem casu redno pregledoval zasluzek in ga sesteval. No ja, stvar ni tako lepa, kot pa naj bi izgledala. Jutri bo minilo mesec dni, ko sem zacel s temi oglasnimi bannerji, ampak tudi ce danes objavim rezultate, ne bo nobene razlike. AdBrite: Totals: $0.60. proVizija: Skupaj: 250,00 SIT Google Adsense: Earnings: USD0.00 enaA: Skupaj z DDV: 0,00 SIT […]

 14. […] Had se je aprila v enem od svojih zapisov spraševal, ali trženje svojega bloga pomeni, da se prodaš, uničiš blog in se dobesedno prostituiraš. V naslednjih mesecih je poskusil in ugotovil, da je zaslužek na tovrsten način zelo pičel in da se od tega zagotovo ne da živeti. Hm, kot da bi bral moje misli te dni. […]

 15. […] Verjamem pa, da je najboljša varianta, da se z nekom zmenišÂ toliko na mesec, ne garantiram ti, da bo non-stop delalo in rešena maša. Mislim, da se Had sedaj zaradi tegale (če se prav spomnem, mu je bilo ponujeno 10k SIT in ne € mesečno) tolče po glavi. […]

 16. Boter says:

  Ej zakaj pa ne. Pač prilagodiš dizajn tako da je zadeva čim manj moteča za obiskovalca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.