Nedelja, zaspan dan, ko se vreme ni moglo odlociti kaksno bo ali dez ali sonce. In tako prezives pol dneva kot polhek v postelji, sploh, ce je za teboj naporna noc in zaradi starosti se ti pozna zuranje pozno v jutro. In seveda se spravis pred TV in preklapljas med kanali. In opazis zanimivo oddajo, umestitev skofa, ki je prenasana direktno iz Celja! In v prvi vrsti Sturm! Kaj hudica pa mene posiljujejo s tem sranjem. A ni nasa TV javna TV? Zakaj je potrebno povelicevati krscansko cerkev in vsako njihovo pasjo procesijo predvajati na TV? A nista v Sloveniji loceni drzava in cerkev? Vedno znova in znova prihajam do istih vprasanj. Ob petkih Verbotnova, ob nedeljah prenosi mas in ostalega sranja, za koji k… jaz placujem narocnino, ki se NI zmanjsala, kljub Grimsovim obljubam, ki pa se so izkazale za nateg.
Peter, vse najboljse!

11 Responses to Umestitev skofa

 1. Mr.nobody pravi:

  Tudi jaz plačujem naročnino pa mi je bil prenos čisto všeč, prav tako tudi mnogim drugim rimokatolikom v Sloveniji.
  Očitno si v manjšini na slovenskem. ;)
  Veš v demokracijah je pač tako, da manjšina ne more diktirati večini kaj bo ali kaj ne bo gledala na držvni TV.
  Verjamem pa da si lahko ta čas brez težv spremljal kak drug program, druge dni v tednu pa tudi na SLO1 ni ravno veliko verskih obredov, ane?

  P.S. Naročnina se pa je zmanjšala že z tem, ko je zamrznjena in se ne dviguje z rastjo ostalih dobrin, kar je bilo tudi razloženo že večkrat, pa kot kaže res ne gledaš kaj dosti SLO1, sicer bi vedel.

 2. had pravi:

  seveda.. me veseli, da si uzival ob pogledu na vse tiste ljudi, ki tako brezpogojno verjamejo v boga.. in me veseli, da zdrzis dve uri gledati taksne stvari.. brez okusa, ali pac dober zelodec..
  seveda sem v manjsini.. ko bodo zaceli pobirati cerkveni davek tistim, ki se bodo izrekli za rimokatolike, vas bo zelo malo.. mogoce vas skoraj ne bo.. ti pa ocitno mesas pojme.. a nista v sloveniji cerkev in drzava locena pojma? zakaj potem prenosi umestitev.. pa se to.. ce ze ima ena vera privilegije, potem naj jih imajo vse vere.. pa bomo videli, koga bo potem to motilo.. dvolicnost.. seveda.. ze dolgo casa, kali?

  narocnina se ni zmanjsala.. se ena puhlica kateri si nasedel.. eksplicitno je bilo receno, da se bo zmanjsala narocnina.. ne pa usklajevala..

 3. basko pravi:

  Roni, hvala.

 4. Hamayd pravi:

  Zakaj bi bila držva in cerkev ločeni? Držva, to sem jaz, to si ti, to smo mi. In če je v moji držvi večinoma prisotna RKC, naj se takšne stvari tudi predvajajo.
  Sploh pa se po TV več govori o Islamu, Alahu, Muslimanih, … kot pa o katolikih. Če že hočeš, da se na javni TV prepove predvajanje vsebin s katoliško vsebino, potem naj se prepove tudi vsa poročanja pri poročilih, glede aktivnosti islamske vere.

 5. Hamayd pravi:

  Sploh pa mi ni jasno, kako to da so te te stvari začele motiti še le pred 2 letoma. Ko je bil papež v Sloveniji te ni nič motilo? Pa so predvajali 6 ur skupaj, v živo, 3 dni zapored. In če se prav spomnim, si se ti takrat ega tudi udeležil. LOL

 6. had pravi:

  zmagovalna izjava.. jaz sem se udelezil obiska papeza.. :bonk: itak.. a se nisi ugotovil, da v bistvu delam rkc samo reklamo.. in od kje mislis da meni denar za vse.. rkc me sponzorira.. zato pa ni na blogu reklam, ker mi oni dovolj placajo za reklamiranje njih.. ok.. sedaj pa k resnemu delu..
  zakaj bi bila drzava in cerkev loceni? ker tako pise v ustavi.. ce je toliko katolikov v drzavi, potem naj se cerkev financira iz davka, ki ga boste katoliki placevali.. pa bo stvar resena.. imeli boste svojo tv in svoje radijske postaje.. cele dneve boste lahko molili, ce boste pridno placevali davke.. koza cela, volk sit.. a da se o katolikih premalo govori? mogoce pa imas ti kaksno cenzurirano tv, ki bi jo jaz imel rad.. se kadar prizgem tv naletim na oddajo o rkc ali pa prispevek o kaksnem od vasih vodij (ki se kar mnozijo, men pa nic jasno kako je to mogoce).. hmm.. koliko pa je prispevkov o islamski veri pri nas?

 7. Hamayd pravi:

  Saj je vseeno. Si pač neke vrste verski nestrpnež in te moti vse, kar ni v skladu s tvojo ideologijo.
  Ko sem videl ta naslov, sem pričakoval da bo obravnaval neverjetno gužvo na celjskih ulicah in se spraševal, kaj žene na tisoče ljudi na ulice, kjer ni mogoče videti niti 10% tistega, kar smo lahko občudovali po TV.
  Ulice so bile zabasane do zadnjega kotička, če RTVSLO ne bi predvajala tega zgodovinskega trenutka, bi ljudske množice dobesedno podirale celsjke ulice. Euforija je bila neverjetna.
  Tako da vendarle te stvari narod zanimajo … in je prav, da se jih tudi predvaja.

 8. had pravi:

  cisto vseeno mi ni, ce nekdo rece, meni verskemu nestrpnezu, da sem bil med ovcicami, ko je prisel papez v slovenijo.. seveda.. a me ne sme motiti, kar ni v skladu z mojo ideologijo.. guzvo na celjskih ulicah? ne vem.. lahko pa s kaksno sliko prikazes kako je zgledalo.. a potem si obcudoval prenos na tv? lepo, da je vsaj nekomu polepsalo to nedeljski popoldan.. se sreca, da so trgovski centri zaprti, sicer bi bil obisk bolj klavrn.. euforija? kako to mislis.. lahko kaj vec poves? ne razumem teh vasih obicajev.. seveda je prav da se jih predvaja.. na svojem kanalu!

 9. Be pravi:

  Had, mislil da ti na zelo svojevrsten način razumeš ustavno ločenost držve in cerkve. Če ustava pravi, da sta držva in cerkev ločeni, še to ne pomeni da se v tej držvi ne bi smelo govoriti o cerkvi!

 10. had pravi:

  kdo pa pravi, da se ne sme govoriti?? mi pokazes kje sem to napisal.. ceprav ideja ni slaba :evil:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.