Hotel. Soba z zajtrkom za eno noc 20k sit. 8 mesecev v letu je zaseden 25%. 4 mesece v sezoni je nabito poln. Pred sezono in po sezoni je cena ista, kot v sezoni. Sedaj pa se meni zastavlja retoricno vprasanje. Je boljse imeti 25% zaseden hotel po 20k sit na noc, ali pa pred sezono in po sezoni spustiti ceno nocitve na 12k sit in imeti 75% poln hotel?
Sicer je tole fiktivno, ampak dejansko je taksno stanje hotelov na obali. In potem govorijo o slabih sezonah, o pomanjkanju gostov in pa seveda za vse krivijo vreme. Tudi jaz bi skocil veckrat pred sezono ali po njej, ko se ni gostov, na obalo, v kaksen hotel cez vikend, ce bi bile cene bolj normalne (no, saj tudi, ko niso cene normalne vseeno to storim, ampak se zdim butast sam sebi, ker placujem polno ceno). Pa se nekaj se mi zdi nenormalno. Pri nas se ne da pogajati za ceno hotela, docim v tujini mi je vedno uspelo zbiti ceno vsaj za 10 eurov za dve osebi.
Podobnost z Zupanovo izjavo, da studenti s svojim studentskim delom odzirajo 25000 delovnih mest je zgolj in samo nakljucna. Verjetno minister ni premislil, ko je to izjavil (hmm, kako lahko minister kaj taksnega izjavi sploh!) . Po njegovem, ce studenti ne bi delali, bi bilo v Sloveniji 25000 delovnih mest prostih? Hmm. Malce skregano z logiko. Predvidevam, da bi veliko firm lahko zaprlo svoja vrata, ker so davki, ki jih pobira drzava previsoki in jih studenti s svojim delom resujejo. In s tem, bi bilo manj delovnih mest in manj denarja bi pritekalo v proracun. Hmm.
Sicer pa so bila danasnja Trenja spet farsa. Ko Zupan ne ve tocno kaj govori in ko Jansa izjavlja da je Ulcar nelegitimno izvoljen predsednik SOSa, 64% od 33000 glasovalcev pa je ZA studente. Mogoce se ablast niti ne zaveda da so studentje tisti, ki lahko naredijo revolucijo in pa seveda upokojenci, ki jih je najvec. In cas bi ze bil, da ablast sprejme studente kot sebi enake ljudi, ne pa da jih tretirajo s posmehom, kot je bilo danes. Nekoc bodo ti studentje oblast!