Od 20.1.2006 17:29:45 pisem, oz. ustvarjam vzporedni blog in sicer pri Veceru. Odlocitev je bila posledica nezaupanja v moj server in tezave, ki sem jih imel z njim. In tako od takrat objavljam tudi na Veceru. In danes sem uspel prebiti magicno mejo 10000 obiskov v enem tednu. Majhen korak, ki cloveka vzpodbudi k boljsim vsebinam, vendar tudi vecja odgovornost. Glede na to, da mi je blog dobesedno zlezel pod kozo, je to verjetno ze odvisnost. Ima mogoce kdo kaksno idejo kako se zdravi :evil:

Obstaja pa se ena prednost gostovanja bloga pri Veceru. Poleg tega, da so uporabnisko prijazni, da imajo odlicnega administratorja Zvoneta, da vedno znova in znova presenecajo z novostmi in so odprti za predloge uporabnikov in omogocajo pregled arhiva Vecera vsem uporabnikom bloga, ki na teden dosezejo 2000 obiskov.
In kaj si pridobis s tem arhivom? Odgovor je TUKAJ, oz. v parih besedah, kot jih je napisal Brin: “Arhiv je digitaliziran aprila 2004. Projekt je izvajalo 20 ljudi v treh izmenah devet mesecev. Digitalizacija je res potekala s postopkom OCR, ki je trajal 3 mesece s pomočjo osmih računalnikov. Pri filtriranju besed nam je pomagala podatkovna baza slovenskih besed z velikostjo 72MB.” Kar pomeni, da imam celo zgodovino do leta 1945 pred seboj in mnozico podatkov, ki mi pridejo prav. Hudica, da si bo treba vzeti kaksen dan dopusta, da se bom prebil cez par strani zgodovine, najprej moj rojstni dan in potem pocasi naprej.