Minister Mate, kaj boste storili? Boste odstopili?
..in vsaka oblast pomeni policijo in vsaka policija je orozje v surovih rokah in vsako orozje prinasa trpljenje in vsako trpljenje se sprevrze v upor..
Tako so peli Nieti leta 1984. Vendar se ni veliko spremenilo od takrat. Se vedno je policija tista, ki s svojimi dejanji preseneca ljudi in se pokaze v pravi luci, celo pred kamerami in pred novinarji. Ze tako je novinarski poklic necenjen, da pa bodo policisti novinarje se pretepali, to je pa ze visek arogance v tej drzavi.
Ce ze ni dovolj, da minister Drobnic pretepa novinarko, mora isto storiti tudi policija, oz. pripadniki njihovih interventnih enot.
Novinarka Radia MarsMateja Ratej, se je udelezila shoda proti centrom za tujce v Postojni. In po njenem pricevanju, je naenkrat pripeljalo 6 vozil in iz njih so izskocili policisti. Ona je stala 100 metrov od protestnikov in 50 metrov stran od ceste. Vendar je policist skocil do nje in jo z pendrekom grobo odrinil v steno, da je padla po tleh. Potem pa so policisti nadaljevali pohod proti protestnikom in uporabili fizicno silo nad njimi. Prav tako jo je skupil tudi Dnevnikov fotoreporter.
Po akciji so policisti odpeljali 7 udelezencev shoda, tujih drzavljanov, ki so prisli na mirni shod, da bi opozorili kako se dela s tujci v teh centrih. Dezurna sodnica je izpustila priprte, zaradi pomanjkanja dokazov in zaradi neutemeljenega snemanja na kraju dogodka, ki si ga je privoscila policija.
Se pocutimo varno v drzavi, kjer nas lahko policist fizicno poskoduje? Bo zaradi tega incidenta padel kaksen minister? Se bodo uvedel sankcije za policiste? Kaj se dogaja v centrih za tujce, ce ze pred njimi policisti kazejo svojo moc nad udelezenci shodov?
In potem se vprasam, ce zivim v varni drzavi? Naj me bo bolj strah policistov, kot nepridipravov?