“Vse je politika. In mogoce mi je sel res Peterle malce na zivce.”
In potem se odloci, da bo v casopisu Zaveza razkril vesoljni Sloveniji, do kdaj bosta “tlacila zemljo” Janez Drnovsek in Lojze Peterle, ceprav ga pred tem zavezuje Hipokratova prisega. Ampak za njega ocitno ne veljajo ista pravila, kot veljajo za ostale upokojene zdravnike.

4 Responses to Tine Velikonja

 1. ju-nov-hu pravi:

  tine velikonja=seronja.

 2. had pravi:

  mali tincek je zivel,
  domobrance rad je imel,
  ko ugotovil je, da jih vec ni,
  peterletu stel je dni..

 3. exorciser pravi:

  5. da ne bom nikoli nikomur – tudi ko bi me prosil – zapisal smrtne droge ali ga z nasvetom napeljeval na tako misel; prav tako ne bom nobeni ženski dal pripomočka za uničenje telesnega ploda;

  že pri tem členu se ne držijo, se bojo pa pri devetem. vse bi storili za 5 minut slave. oziroma, da lahko vsaj na tak način izražjo politično mnenje.

 4. France pravi:

  Kot mi je znano bomo vsi umrli, vkljucno g. Dr. Tine Velikonja. Da imata g. Drnovsek in g. Petrle obolenje, ki ga na zelo sirko imenujemo RAK je zano vsakemu Slovencu. Ne morem soditi o profesionalnem kodeksu medicinske stroke ker ne poznam niti kodeksa niti kaksne skrivne infomacije je trosil gospod doktor, vsekakor pa je nevljudno, da javno sodi in govori o datumu smrti. Kar se tice privatnosti te tragicne bolezni sploh ni vec sporno, saj o tem javno govorita obe prizadeti osebnosti. Kdo ve iz kaksnih vzrokov. G. Peterle oznanja javno, da se je pozdravil z nekimi caji in s stradanjem. Kdor im samo malo izkusenj z rakovimi bolznimi bo takoj videl, da je g. Dr. Velikonja, sicer nekoliko nerodno ,vendar zelo premisljeno hotel svariti proti “padarskem” zdravljenju eno najbolj zavratnih bolezni. Za Bozjo voljo je vsaj eden v danasnji Sloveniji, ki si upa svariti proti zdravniskem dilanstvu, ki se je z zadnjih letih razvilo do kriminalnih obsegov.

  V spominih moje soproge, ki je tudi bila rakov blnik, hranim obsezno pismo njene Ljubljanske prijateljice in cenjene politicne osebnosti’ki je opisovala na sestih stranih tako zvano “postno zdravljenje” in rotila soprogo naj se zacne takoj zdraviti. Prijateljica, cetudi je zaradi svoje politicne veljavnosti in ugleda imela dostop do najboljsih domacih in tujih kvalificiranih specialistov je zpadla demagogom. Umrla je 3 mesece po prijemu njenih nasvetov. Tudi moja soproga, ki je sama bila ugledna zdravstvena delavka, je umrla. Vendar , z zavratno boleznijo in dobro zdravnisko uskrbo se je borila 12 let. Skoraj celo desetletje je zivela v tako zvanem “Ozdravljenem Stanju”Gospod Bog naj obema da vecni mir in pokoj.

  V primeru g. Dr velikonje bo trba primerjati spodersljaj kodeksa in opomin vsem Slovencem naj ne nasedajo stradalni kuri in protirakovim zeliscem, pecenju domacega kruha itn. Upajmo, da bo afera “Velikonja” morda ne resila, zagotovo pa znatno podaljsala zivljenje in izboljsalo kvaliteto zivljenja na stotine slovenskih rakovih bolnikov.

  Lep pozdrav

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.