had blog roni kordis had blog roni kordis

Komentiranje prispevkov

Gledam stevilo dnevnih obiskovalcev, ki zaidete na moj blog in gledam stevilo komentarjev, ki jih pustite.
In ugotavljam, da ste obiskovalci ali
1. zelo sramezljivi (kar skoraj ne morem verjeti)
2. se vam ne da komentirati mojih nebuloz (zelo verjetno)
3. sem ze sam vse povedal (no, tako superioren definitivno nisem)
4. so blogi izguba casa (hmm, potem verjetno ne bi zajadral na moj blog)
5. nekaj cisto petega (to je zelo mozna varianta)

Vem, da je tole podobno kriku vpijocega v puscavi, vendar si zelim da bi dobil odgovor, zakaj ljudje ne izrazate svojega mnenja, oz. nestrinjanja z napisanim.
Razmisljam celo o moznosti, da bi lahko vsakdo napisal post, ce bi ga zelel v ta blog. Kaj pa menis o tej moznosti? Bi kdaj napisal kaj?

 1. se vedno smo sramezljivi, nimas kej … ce bom tukaj napisal nekaj kar bo prebral sosed in potem povedal naprej da kaj sem napisal, bo kriza … kakorkol neumno se tole slisi :) ze nekaj casa delam na odvajanju od te tipicne naske navade in pocasi napredujem … mislim, da enostavno nismo navajeni direktno povedat tako kot mislimo …

  kar se pa tice dopuscanja pisanaja posta v ta blog … ne vem, sem proti :) afaik je tole tvoje in kaj ti bo nekdo drug pisal? vsak si lahko nastima svoj blog ce hoce … razen ce bi odprl multi-user blog, vendar je vprasanje moderacije tukaj … no, kakorkoli, osebno bom probal bit bolj priden pri pisanju komentarjev :)

 2. :)
  pa saj ni letelo to tolk direktno na obiskovalce.. ampak mi je pa bil zadnje case fenomen, tudi sam sem namrec isti, da preberem, si mislim svoje in preskocim stvar, da ljudje razmisljajo o napisanem, vsaj tisti, ki so mi to povedali v zivo, ne upajo pa komentirati.. pa tako preprosta stvar je vse skupaj..
  napises in voila.. skrit za monitorjem, ko nihce ne ve kdo si :)

  glede pisanja postov v ta blog.. IMAS PRAV!! premislil na hitrico, kaj sem napisal in priznam, da je bila ideja sicer zanimiva, ampak bi se veliko stvari spremenilo.. in ta misel je sedaj out :) hvala..

 3. skrit za monitorjem … hm, kakor kdo :) recimo, sam se predstavljam s pravim imenom in priimkom, tako da se ravno skriti ne morem … plus tega imam se veliko glavo, kar sploh otezi skrivanje :) ceprav, ponavadi ni prav tezko najti pravo ime in priimek za dolocen alias … ce ves kje in kako poiskati … in pa imeti nekaj srece :)

  drugace pa, moje mnenje jasno, kdor ima komentarje, si jih zeli prebrati … ce jih noces, jih izkljucis … je tako? kar pravis, zacneva kampanjo za pisanje komentarjev? :)

 4. no ja.. ni bilo cist osebno misljeno.. je pa dejansko res, da v casu googla, iskanje identitete sploh ni vec problem.. izves vec o sebi, kot pa sam ves..

  sem za pisanje komentarjev! a bo kak bannercek :)

 5. Zakaj slab odziv? Morda je kot v tisti latinski pesmi »…et aliqua altera causa« ali kot je rečeno v postu: »…nekaj čisto petega«. Ljudje najprej bloge doživljamo na različne načine in tudi sledimo različne cilje: eni aktualno informacijo, drugi čustveno paralelo, tretji jih morda berejo iz skritih voajerskih nagibov. In tudi odzivamo se nanje različno, eni kot na časopisno novičko, ki je avtorju-novinarju nikoli ne uspemo komentirati, drugi se čutijo izzvane in burno reagirajo (žl me moti da pogosto v zelo pritlehnem jeziku), tretji izkušnjo zaključijo z zasebnim komentarjem v krogu bližnjih, četrti pa bi se morda oglasili a se čutijo premalo suverene v uporabi še vedno ne vrhunsko prijaznega spleta. Imam občutek, da blog pri nas še ni pridobil statusa dvosmernega komunikacijskega medija; ali je za to vzrok njegova mladost in slaba razširjenost ali pa slavni slovenski zaprti karakter bi nam morali pomagati razložiti komunikologi. Morda bo bolje, ko bo še več pisanju predanih in pisanja veščih odprlo svoje bloge, zaenkrat ob redkih svetlih izjemah (primer Crnkovič) pogrešam zlasti novinarje in literate.

 6. jeap.. zato je tudi napisana peta moznost.. da vsak pove svoje mnenje.. in ves, ko razmisljam o teh postih.. ko ti nekdo nekaj komentira, dobis vpogled v njegovo razmisljanje.. ce je bloger, potem imas tudi link do njegovega bloga in ga prebiras in komentiras in tako ustvarjas blog skupnost..
  in tako kot si ugotovil.. blog je pri nas res bolj enosmerna komunikacija, katere krivdo jaz vidim v nasi zaprtosti, strahu pred vsem novim in predvsem v strahu pred izpostavljanjem..

  komentirajmo in bodimo odprti!

 7. Čisto moje subjektivno mnenje, zakaj ne komentiram na tvojem blogu:

  Tvoj blog je zelo všečen za branje, vendar so tvoje vsebine večinom zelo osebne, kar
  na eni strani ne “dopušča” ravno nekega prostora za dialog, komentar ali celo kritiko. Če bi pisal o
  bolj širših družbenih temah in manj osebnih, bi bil odziv verjetno drugačen.

  Lp
  Vale

 8. hmmmm =)
  po večini 3 =)
  kdaj tudi 1 =P
  za odprtost je pa pri meni v nedeljo zelo poskrbljeno. :evil: (krivim sobotno omako ali pa nedeljsko pašteto)

 9. vcasih pa so posti (pa ne leti to nate, pac pa na splosno) tako zaspani, da se ljudje ne pocutijo dovolj empaticni, da bi naredili kratek izliv :-)

  sicer pa je dostkrat tut samo slika ze dovolj :) brez 3 kil besed :)
  malce tko kot pri mladini. doseci to stopnjo, da ti bo folk komentiral tudi takrat ko naredis najbolj blesav post, najbolj zeh zeh post, morda das gor samo sliko, ipd pa je stopnja vec. pomoje, ce si zenskega spola imas tu malce prednosti. ali pa ce si kaksna znana oseba :) sicer pa….kwa pa vem :)

  ne bi pa govoril še o “the death of blogs” ker je za tako eshatologijo morda se prezgodi. :)

 10. @vale: se pravi, da sem malce prevec egocentricen in ne dam prostora za razpravo.. matr eva.. sem razmisljal ze o tem.. sem pa vesel komentarja in novega bloga, ki ga berem..

  @samuelion: pa ja nisi sramezljiv no :) vsaj men ne delujes tako.. :evil:

  @tomaz: res je.. ce ni nic izvirnega, potem zavlada tisina.. to mi je tudi jasno.. glede zensk in znanih oseb se strinjam..
  pa blogi se niso mrtvi, ampak se pozna poletje, ko ljudje rajsi gledajo napol gole zenske, kot pa berejo cudna razmisljanja :evil:

 11. Nisem za multi-blog, težko slediš toku misli različnim ljudem na enem mestu skupaj.

  Sama pišem blog šele tri mesece, čisto o vsakdanjih družinskih temah. Pa imam povprečno tri komentarje na zapis.

  Sem mislila, da je to veliko :)

  A mi lahko kdo razloži, zakaj imamo ženske prednost? Mi ne potegne :)

 12. Ne bi rekla temu egocentričnost … ampak ljudje prej podajamo svoja mnenja v
  tematikah, ki so bolj splošne in za katere mislimo, da jih obvladamo … :-)

Komentarji so zaprti.