Stvar, ki je v vecini primerov v domeni zenske populacije, pa vendar imamo tudi moski kdaj pa kdaj stik z njo. Vedno sem se spraseval, kdo hudica je naredil tako zakompliciran stroj, ki ga moski ne razume, zenska pa se z lahkoto sporazume z njim. Namrec vsi tisti gumbki, temperature, hitrosti centrifuge, ozemanje, predpranje, itd.. Pa se vedeti moras iz kaksnega materiala je perilo, je sintetika, bombaz, volna, ali kaj sestega.
Ne morem si misliti, da bi taksen stroj lahko izumil moski. Na sreco, je tudi za nas moske v novejsem casu poskrbljeno. Obstajajo stroji, ki naredijo vse sami, samo napolniti jih je treba in pocakati da izpljunejo cisto in disece perilo.
Pa vendar je prav zanimivo, ko prvic preizkusas svojo mojstrstvo obvladovanja pralnega stroja in namesto belih majc, dobis iz stroja modre. Hudica, kako pa je zasla modra nogavica med belo perilo? No ja, moskim se vse to lahko zgodi.
Sicer je pri nama hierarhija taksna, da boljsa polovica polni stroj, jaz pa ga praznim in obesam, ona pa zlozi perilo. Volk sit, koza cela, cunje oprane in disece in nic obarvanega perila

Kaj pa ti?
Si na TI s pralnim strojem, ali se ti zdi to tako nenavadna posast, ki bi jo bilo treba prepovedati.

p.s.:navodila na 70 straneh so tako necloveska, da se jih rajsi nisem niti lotil.

8 Responses to Pralni stroj

 1. tomaz pravi:

  s pralcem se splača bit na TI. če športaš usak dan in strojc prenaša tvoje smrdeče cote, potem se vse splača :)

  sodobna gospodinjska tehnologija je mega. nisi odvisn od nikogar :) sploh ti ni treba več k tabornikom hodt…ti grejo starci nekam, si sam doma in da absolviraš vse te periferne zadeve, kr traja….seveda si frajr…potem pa stopiš na ulco, pa te zbije 10 let mlajši froc na rolki :)

 2. samuelion pravi:

  jaz imam raje pokupčkane stvari in listke za pralnega in še napisano zraven za sušilnega. če pa bi bila kriza pa bi se že znašel. =)
  raje imam kuhinjo in njenega pomivalnega prek.

 3. Hirkani pravi:

  Seveda sva na TI, saj sproduciramo tedensko najmanj dve gori perila.

  Naš ima boben za 7kg. Bolj ko so pralni stroji komplicirani, bolj so mi všeč: čimveč diod, gumbov, tipk, vrtečih se programaterjev in pa obvezen touch displejček mora bit.

  Zraven sodi šest vrst pralnih sredstev: za občutljivo perilo, za črno perilo, navaden prašek, tekoči detergent, pa še biološko razgradljiv prašek in mehčalec. To je cela znanost. Navodila v angleščini so na 100 straneh,
  v slovenščini pa na petih. Calgona in sredstev za odstranjevanje madežev pa ne uporabljamo.

 4. Ulala pravi:

  hehe, sva na ti, se ve, ampak vcasih se pa vseeno zgodi kaksna nesreca. mami je bratu unicila par najljubsih kosov, zato me je naslednjic stokrat prosil, da res nic ne unicim. itak da ne, pa dej nehi no.. mnja ;) ko sem obesala, se mi je zdela malo sumljiva ena pinki majica med samimi rdecimi.. pa sej je nisem dala not, ane? ahaha, je bla vcasih bela! je usla, pac ;)

 5. Orhideja pravi:

  A si spet uničil kak drag modrc?
  Ccccccccc….

 6. had pravi:

  tokrat na sreco nisem :) je bilo pa perilo cudne barve :evil:

 7. Pakul pravi:

  Hm, ja jaz mam tudi kar nekako tako kot ti to urejeno..torej ona naj ga kar lepo nafila ter vse opravi, jaz ji pomagam ven pobrat ter obesit cunje, ona jih pa potem še zlika :D Je pa pomivalni stroj privlačnejši, tisto pa kapiram, smao zložiš tiste krožnike/kozarce notri en gumb tabletka in je to to :)

 8. had pravi:

  vidis.. glede pomivanja posode imava pa midva drugace reseno.. dokler ne nabavim pomivalnega stroja, pomivam posodo jaz :) sem se prostovoljno odlocil za to :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.