Verjetno je vsem znan naslov tega posta, ce komu ni, naj si prebere razlago: Uncle Sam Wants You!. In kaksno vezo imam jaz z vsem tem? Kot zagovornik nenasilja, vojaski oporecnik in se kaj bi se naslo, me seveda vojska in vse v povezavi z njo, ni nikoli fasciniralo. Danes pa me je presenetilo krozenje vojaskega helikopterja nad Zasavjem. Dva klica in imel sem vse potrebne informacije. Na letaliscu Ruardi nad Zagorjem, da prav si prebral, Zagorje ima svoje letalisce, je Slovenska vojska predstavljala poklic vojaka. Da bi bila predstavitev bolj pestra, so pripeljali s seboj helikopter in letalo, s katerima so obiskovalce peljali en “krog”. Jaz na zalost nisem bil med srecniki, oz. sem prispel prepozno, da bi se peljal, sem pa zato toliko bolj obcudoval jeklo in vse gumbke, ki omogocajo, da se taksna zverina dvigne od tal in dejansko leti.
Zanimiv koncept novacenja novih vojakov, ceprav pogled na obiskovalce je prikazal drugacno stanje, kajti vecina jih je bila mladih starsev, z mladimi otroci. Mogoce pa je SV startala na tocno taksno populacijo.

7 Responses to Uncle Sam Wants You!

 1. exorciser says:

  to bojo počasi uvedli v držvljansko vzgojo v šoli. namesto telovadbe bojo imeli strelske vaje z vsemi vajami o demontiranju orožja.

 2. TIna says:

  Jst sem tudi hotla it en krog s helikopterjem, pa mi je moj dragi rekel, da ne bodo vozili obiskovalcev in potem niti nisem šla gledat. Je dopoldne delal na radiu, pa se je javila novinarka, ki je očitno širila napačne informacije!
  No, sej če ne bi že prej letela z vojaškom helikopterjem, bi se še sekirala…

 3. Klemen says:

  Hm, jst sm tudi dobil vabilo na predstavitev SV…nekaj dni zatem, ko sem dopolnil 18 let.
  Zanimivo, kakšna hitrost :)

  8.9. pri Gasilskem domu v Novi Gorici…baje, da bomo dobili tudi malico ;)

  Sicer me pa vojska ne zanima, tja grem zgolj zaradi radovednosti in zato,
  da me vpišejo v bazo, če bodo slučajno kdaj spet uvedli obvezno služenje vojaškega roka
  (če bi bila ogrožena RS). To je obvezno. Žal.

 4. had says:

  namesto telovadbe bo verjetno prej verouk :evil:

  @tina: a potem si ze letela s to “zvaljo”.. hudo velika in hudo huda.. no, jaz se ne bi sel peljat :)

  @klemen: a taksen je sedaj postopek.. vcasih je bilo podobno.. s tem, da so te vsako leto povprasali po statusu in ce ga ni bilo, si sel v vojsko :) no, nekateri smo odlasali, pa bili eno leto prekratki.. in potem v domu upokojencev uzivali :)

 5. […] Kot sem napisal že na Hadovem blogu, grem jutri na predstavitev Slovenske vojske v Gasilski dom v Novi Gorici. Veselja nimam, je pa definitivno boljše kot šola (katere sem oproščen), pa še za jest bomo baje dobili. […]

 6. […] WHO THE FUCK ARE YOU PEOPLE??…Jim kar veselo placujte davke in prispevke..potem se pa borite, zgražjte in sprašujte zakaj toliko nasilja, vojn in podobnih sranj. Pa se cudite zakaj Zdravstvo Ne More Zadovoljiti Osnovnih Potreb..Medtem ko policija in vojska kupujeta Najmodernejše Avtomobile, helikopterje in oklepna vozila na katerih se bo v najboljšem primeru samo nabiral prah…ce že ne bodo imeli priložnosti ubijati z njimi. Ima li tko od vas toliko pameti da skonta…Zašto je to tako!?!?!??!..ali se boste še naprej držli tistega “Nevednost je Blaženost” in se pustili Jebati v Glavo VSAK DAN Znova?!?!? « Odgovor binu  […]

 7. […] pri nas obstajajo takšni dogodki? V Zasavju vem da tega ni, oz. da je bilo samo enkrat, ko so promovirali Slovensko Vojsko in so pristali helikopterji na letališču v Zagorju! Mogoče bi lahko kakšen minister, ki je […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.