Uncle Sam Wants You! 12 Uncle Sam Wants You! 12

Uncle Sam Wants You!

Verjetno je vsem znan naslov tega posta, ce komu ni, naj si prebere razlago: Uncle Sam Wants You!. In kaksno vezo imam jaz z vsem tem? Kot zagovornik nenasilja, vojaski oporecnik in se kaj bi se naslo, me seveda vojska in vse v povezavi z njo, ni nikoli fasciniralo. Danes pa me je presenetilo krozenje vojaskega helikopterja nad Zasavjem. Dva klica in imel sem vse potrebne informacije. Na letaliscu Ruardi nad Zagorjem, da prav si prebral, Zagorje ima svoje letalisce, je Slovenska vojska predstavljala poklic vojaka. Da bi bila predstavitev bolj pestra, so pripeljali s seboj helikopter in letalo, s katerima so obiskovalce peljali en “krog”. Jaz na zalost nisem bil med srecniki, oz. sem prispel prepozno, da bi se peljal, sem pa zato toliko bolj obcudoval jeklo in vse gumbke, ki omogocajo, da se taksna zverina dvigne od tal in dejansko leti.
Zanimiv koncept novacenja novih vojakov, ceprav pogled na obiskovalce je prikazal drugacno stanje, kajti vecina jih je bila mladih starsev, z mladimi otroci. Mogoce pa je SV startala na tocno taksno populacijo.

 1. to bojo počasi uvedli v držvljansko vzgojo v šoli. namesto telovadbe bojo imeli strelske vaje z vsemi vajami o demontiranju orožja.

 2. Jst sem tudi hotla it en krog s helikopterjem, pa mi je moj dragi rekel, da ne bodo vozili obiskovalcev in potem niti nisem šla gledat. Je dopoldne delal na radiu, pa se je javila novinarka, ki je očitno širila napačne informacije!
  No, sej če ne bi že prej letela z vojaškom helikopterjem, bi se še sekirala…

 3. Hm, jst sm tudi dobil vabilo na predstavitev SV…nekaj dni zatem, ko sem dopolnil 18 let.
  Zanimivo, kakšna hitrost :)

  8.9. pri Gasilskem domu v Novi Gorici…baje, da bomo dobili tudi malico ;)

  Sicer me pa vojska ne zanima, tja grem zgolj zaradi radovednosti in zato,
  da me vpišejo v bazo, če bodo slučajno kdaj spet uvedli obvezno služenje vojaškega roka
  (če bi bila ogrožena RS). To je obvezno. Žal.

 4. namesto telovadbe bo verjetno prej verouk :evil:

  @tina: a potem si ze letela s to “zvaljo”.. hudo velika in hudo huda.. no, jaz se ne bi sel peljat :)

  @klemen: a taksen je sedaj postopek.. vcasih je bilo podobno.. s tem, da so te vsako leto povprasali po statusu in ce ga ni bilo, si sel v vojsko :) no, nekateri smo odlasali, pa bili eno leto prekratki.. in potem v domu upokojencev uzivali :)

Komentarji so zaprti.