had blog roni kordis had blog roni kordis

Direkt IV, pisati clanke je preprosto

Direkt ima veliko sreco, da v Sloveniji obstajajo blogi. Brez njih bi bilo delo novinarjev Direkta precej otezkoceno. O tem sem ze dvakrat pisal (tule in tule).
Danes pa po dolgem casu spet zajadram na njihovo stran in najdem dva clanka, ki sta mi zelo znana . Prebral sem ju na blogih.
In sicer je en clanek z Jonasovega bloga, kjer pise o kandidaturi Jankovica za zupana in taisti post, tocno njegove besede, povzema tudi Direkt v clanku Jonas bi se sel politika. Kaj pa avtorske pravice za objavo fotografij, ki so last Jonasa? Ali se pac motim?
Drugi clanek pa sem prebral na Bostjanovem blogu in sicer z naslovom: Sedma zapoved: “Ne kradi, Kek!” V Direktu pa je naslov clanka: Je Kek ukradel idejo za majico As od fare?

Pa naj se kdo rece, da blogi ne ustvarjajo idilicnega okolja za novinarje. Clanke imajo ze napisane na blogih, samo kopi/pasta in odda. In za to je celo placan!

 1. tvoje trditve držijo le na pol. Predvsem pa precenjuješ bloge, oz. mešaš jabolka in hruške – zadeva “As od fare” je bila že nekaj dni nazaj v Dnevniku, prvič se je seveda pojavila na strani, ki je po svojem ustroju “forum” in ne blog.

 2. na forumu, ki ga spremljam, mobisuxu, se je pojavila veliko kasneje kot pa na blogu, ki sem ga zgoraj omenil.. ker je bil danes spremenjen dan objave posta in ker vidim, da je bila na 3delavnici novica objavljena 1.9. se mogoce res motim, kdo je bil prvi..
  point mojega posta je bil v tem, da se kopirajo stvari z blogov in uporabijo v clankih..

 3. s prve roke, najprej je bil na 3delavnica.com, potem na kuridza.net, bostjan pa je bil takrat zal odsoten, tako da je objavil malo kasneje …

 4. no, kul.. hvala za razlago, kajti res mi ni bilo povsem jasno, kako je vse skupaj potekalo..

 5. jep. as od fare se je pojavila najprej na 3delavnici. potem pa so jo medijsko razposlali naprej. nenazadnje sem jo celo jaz linkal tudi na mobisux. sken iz mladine.

 6. pa za božjo voljo…ne imenuj tistih, ki delajo na direktu, novinarji. :D

  Jaz znam tudi psu taco odsekat, pa nisem veterinar.

 7. ;)

  mea culpa.. res je.. napacno besedo sem uporabil.. mogoce bo boljsi izraz zlatencarji :evil:

 8. na avtorske pravice so pozabli, jih je pa zato jonas spomnu. z racunCEKom :)
  mislim, da bi mogli vsi imet v disclaimerju napisan svoj cenik, in ce slucajno (ali totalno namerno, vseeno) kaj “si sposodi”, da pac tudi placa :) bo clovek vsaj nekaj imel od tega.

 9. tocno to.. ampak sedaj razmisljam, kaksen cenik naj postavim.. hmm.. sekanje rok za objavo fotke recimo bi bilo lahko cist ok :evil:

Komentarji so zaprti.