Isti fotki II Isti fotki II

Isti fotki II

Ena fotka iz mojega bloga in druga iz Mobisuxa.

Sovrazim krajo!

had:”brisi mojo fotko, ta trenutek.. jasno! pa zakaj watermark rezes dol?? sicer pa mi poslji tvoje podatke.. dobis racun izstavljen.. ”
sniper007:”Mi groziš? Veš v kateri držvni ustanovi sem zaposlen, in ja tu sem z namemenom. Mal se ohladi. ”

Pa vendar vse lepo pise, kaj sme in kaj ne sme z mojim delom.

p.s.: sliko je uporabnik pobrisal, zato manjka

 1. Na tvojem mestu bi dal watermark (s pomanjšanim transparency) čez celo sliko. Problem rešen…

 2. Ma ne, pokvari fotko. Folk se mora naučit spoštovat tujo lastnino. Jaz bi bil kar za to, da se vplete ustrezno inštitucijo. Bi se kmalu vedelo, v katerem Tiču grmi zajecâ„¢ (A.G., Radio Hit) :D

 3. sem tudi ze sam razmisljal o watermarku (transparentnem) cez celo fotko.. ampak pokvari fotko.. saj v koncni fazi je namenjena gledalcem.. ampak zakaj hudica mora odrezati watermark in se bahati, da je njegova fotka.. v bistvu so mi se bolj zanimivi taksni, ki mi skopirajo celo galerijo (zato so sedaj v flashu) in jo dajo v svoj album na moj-album.. na sreco poznam lastnika moj-albuma in ga prosim naj opozori lastnika.. ce ni odgovora, pa zaklene fotografije..

  jeap.. avtorske pravice so cudno podrocje v sloveniji..

 4. “Jaz bi bil kar za to, da se vplete ustrezno inštitucijo.”

  Ne vem, če bi to kaj pomagalo. Po svetu se kradejo še večje stvari kot so fotografije objavljene na spletu in zato dvomim, da bi se kdo ukvarjal s tem. Seveda upam, da se motim…

 5. sam teb se pa to res skos dogaja.. kako sploh najdes?? ce te moti, pocas zacni razmisljati o ustreznejsem watermarku…

 6. Ja če je tip samo pripopal sličico na forum res ni nek komentar. moti pa to, da je porezal watermark.
  Problem bi se pojavil, če bi tip od tega še kej zaslužil zraven, pol bi ga komot lahko tožil.
  Če rabiš odvetnike pa povej :)

 7. heh, watermark lahko zakodiraš v fotko ne da bi se ta videl… na winblowsih poskusi tole:

 8. Mogoče malo off…

  Ampak, glede da toliko “kompliciraš” s temi avtorskimi pravicami, me zanima, koliko so te dejansko že oškodovali za “kraje” slik? Govoriš kot bi ti vsak, ki ti sliko vzame mamo ubil in potem še objavljaš take stvari na forimih/blogih… zakaj, a da ljudje s teboj sočustvujejo?

  Pa brez zamere, slike delaš sicer odlične, ampak okoli “kraj” pa res malce preveč kompliciraš – konec koncev, se nihče ni finančno okoristil s tvojimi slikami.

  PS: Neumno se mi tudi zdi, da javno popaš zasebna sporočila – kaj če te kdo toži zaradi tega, oziroma začne jokcat glede tega po raznih forumih, blogih…?

 9. v bistvu ni off.. na forumih ne objavljam teh stvari, ce mogoce nisi opazil.. ampak jih objavljam na blogu.. socustvujejo :bonk: si se pa mogoce kdaj vprasal koliko je kraje intelektualne lastnine, ki se ne opazi.. in ce nekomu posljem privatno sporocilo in mi tako vehementno odgovori, seveda ga bom objavil, kjer jaz zelim, kajti to je samo moja stvar, se ti ne zdi.. nisem objavil nadaljne korespodence, kjer so bila imena in ostale reci.. na kaksni podlagi pa me lahko nekdo tozi, ce objavim zasebno sporocilo? hmm..

  konkretno se s to fotko ni nihce financno okoristil.. pa si preprican, da je tako z vsemi ostalimi fotkami?
  tudi lepo pise, kaj se sme in kaj se ne sme delati z mojimi fotkami.. ne moti me, ce jo kdo drug objavi, ampak naj jo pusti taksno kot je..

  problem je v tem, da ljudje jemljemo vse, kar je na netu za javno dobro.. a recimo pri vas v sluzbi pustijo, da imate usluzbenci vse programe na racunalnikih, ki si jih “brezplacno” potegnete dol z neta.. isto je s fotkami, isto je z ostalim pisanjem..

 10. Men je fotko iz galerije spizdu Direkt, objavu na zadni strani.. (seveda odrezal watermark), in kaj sedaj?

Komentarji so zaprti.