Nokia, vodilno svetovno podjetje na področju mobilnih komunikacij, je na sejmu Photokina, ki se vsake dve leti odvija v Kolnu, predstavilo svetovno premiero Nokie N95.
Nokia N95, ki združuje odličen zaslon, izjemne video in foto lastnosti, GPS navigacijo in najhitrejšo tehnoglogijo prenosa podatkov (HSDPA), je multimedijski računalnik”, so bile uvodne besede novinarske konference na sejmu. Nokia N95 prinaša povsem nov aspekt mobilnih komunikacij. Združuje 2.6 inčni TFT zaslon, vgrajen GPS sprejemnik in mape, ki pokrivajo preko 100 držv, fotoaparat s 5 megapiksli s CarlZeiss optiko, stereo FM radio, multimedijski predvajalnik, ki lahko predvaja formate MP3, AAC, M4A, WMA, podpira tehnologijo UPnP/WLAN in omogoča direkten prenos vsebin s telefona na bloge ali v spletne albume (YouTube, Flickr). Prav tako pa omogoča Nokia N95 direktno nalaganje vsebin s telefona na Nokia Lifeblog 2.0. Za povezovanje v splet uporablja najhitrejšo tehnologijo HSDPA, prav tako pa se lahko telefon priključi tudi na TV in se pregleduje njegovo vsebino.
S tem modelom, Nokia napoveduje popolnoma nov koncept mobilne telefonije, ki bo v eni napravi združil vse naprave, ki nam olajšajo in polepšajo življenje in dokazuje, da je vodilni podjetje na področju mobilnih komunikacij. Napovedan prihod N95 na tržišče je v začetku leta 2007 in priporočena cena je 550 Eurov.