Svetovna premiera Nokie N95 na Photokini Svetovna premiera Nokie N95 na Photokini

Svetovna premiera Nokie N95 na Photokini

Nokia, vodilno svetovno podjetje na področju mobilnih komunikacij, je na sejmu Photokina, ki se vsake dve leti odvija v Kolnu, predstavilo svetovno premiero Nokie N95.
Nokia N95, ki združuje odličen zaslon, izjemne video in foto lastnosti, GPS navigacijo in najhitrejšo tehnoglogijo prenosa podatkov (HSDPA), je multimedijski računalnik”, so bile uvodne besede novinarske konference na sejmu. Nokia N95 prinaša povsem nov aspekt mobilnih komunikacij. Združuje 2.6 inčni TFT zaslon, vgrajen GPS sprejemnik in mape, ki pokrivajo preko 100 držv, fotoaparat s 5 megapiksli s CarlZeiss optiko, stereo FM radio, multimedijski predvajalnik, ki lahko predvaja formate MP3, AAC, M4A, WMA, podpira tehnologijo UPnP/WLAN in omogoča direkten prenos vsebin s telefona na bloge ali v spletne albume (YouTube, Flickr). Prav tako pa omogoča Nokia N95 direktno nalaganje vsebin s telefona na Nokia Lifeblog 2.0. Za povezovanje v splet uporablja najhitrejšo tehnologijo HSDPA, prav tako pa se lahko telefon priključi tudi na TV in se pregleduje njegovo vsebino.
S tem modelom, Nokia napoveduje popolnoma nov koncept mobilne telefonije, ki bo v eni napravi združil vse naprave, ki nam olajšajo in polepšajo življenje in dokazuje, da je vodilni podjetje na področju mobilnih komunikacij. Napovedan prihod N95 na tržišče je v začetku leta 2007 in priporočena cena je 550 Eurov.

  1. Zveni dobro in tudi izgleda tako. Mi je kar žl, da sem zapravila tistih 50 čukov za N70. Me prav zanima kakšno ceno mu bojo dali naši operaterji (da se bom potem še bolj tolkla po glavi :evil: )

  2. men tulifon ze kar lep cas crkuje, tole zna bit dobrodoslo cez kaksn mesec :)

  3. Damn. Tole je v bistvu vse kar bi si jest trenutno želel od telefona. Sam baterija pa najbrž zelo trpi pri vseh teh funkcijah?

  4. dobra pripomba.. na novinarski konferenci na sejmu je predstavnik racunalniskih novic zastavil ravno to vprasanje.. in odgovor je bil precej politicen.. povsem pricakovano.. delajo na tem, da bi izboljsali cas trajanja baterije.. uradnih podtakov o trajanju pa se ni zunaj.. je pa res ta telefon all in one..

  5. Oprostite, ampak če mislite da je ta fon bezveze ga 100% še niste imeli v rokah (vsaj ne več kot 5min) Jaz sem ga kupil in caruje! Poleg že znanih funkcij, ki delajo brezhibno je najboljši GPS. Baterija pa mi brez polnjenja in z neprestano uporabo zdrži teden dni!

  6. @bush: ce ti pa baterija od nokie n95 zdrzi vec kot tri dni, dam jajca stran.. ali se nisi imel telefona v rokah, ali pa ga imas ugasnjenega..

Komentarji so zaprti.