had blog roni kordis had blog roni kordis

Anemični obrazi na plakatih

Spet se je začelo. Čas pred županskimi volitvami napolni vse oglasna mesta, oglasne panoje, oglase nad cestami, ob cestah, poštne nabiralnike, časopise in internetne strani s strah vzbujajočimi obrazi. Bledolični kandidati za župane, ki so polni obljub in polni lepih besed, s katerimi si pridobijo katerega od volivcev, ki še ni trdno prepričan katera alternativa ni boljša, ampak je samo manj škodljiva. In za takšne plakate in oglase gredo kupi denarja, ki ga v končni fazi plačamo mi, davkoplačevalci.
Danes sem opazoval plakate, kako mrki so kandidati na njih in s kakšnimi pamfleti me poskušajo pridobiti. “Danes, za jutri” in podobne floskule, ki so bolj kot ne same sebi namen. Ko pa pridejo na pozicijo, pa pozabijo na obljube in pozabijo na nas volivce.
V Zagorju kandidati obljubljajo zastonj vrtce, zastonj medkrajevne avtobusne prevoze in zastonj embalažo za baliranje za kmete. Da, prav si prebral. To ima kandidat napisano v programu. In par dni že lepi svoje plakate po vseh ograjah in na vse možne stvari. Me zanima kdo bo potem to počistil za njim?
V razmislek vsem, ki ste na plakatih.
A ne bi bilo boljše, če bi najeli agencijo, ki bi naredila fotografije na katere bi bili ponosni in fotografije na katerih bi izgledali vsaj malo človeški? Če bi imeli program, ki je uresničljiv? Če bi namesto toliko denarja, kot ste ga sedaj dali za vse te oglase in plakate, rajši to namenili v dobrodelne namene in s tem koristili vsaj nekomu drugemu kot samemu sebi? Boste, če boste in upam, da ne boste, izpolnili predvolilne obljube, ali boste naredili isto, kot je naredila sedanja ablast, ki je po volitvah pozabila na vse obljube!

p.s.: našel sem čšž :evil:

  1. meni osebno je pa najboljsa zadeva tisti rob okoli kandidatov in njihovih parlamentarnih kolegov … lepo se vidi, da enostavno lepijo ozadje, nisem pa se preprican, ali lepijo tudi kandidate poleg ze uveljavljenega politika … tak primer sem videl par dni nazaj v eni manjsi obcini tukaj v okolici, kjer kandidira en ne vem kako mu je ime za zupana, poleg njega pa nasmejan trenutni glavni predstavnik ablasti … me prav zanima, ce je v istem polozaju tudi v drugih regijah, da zraven samo lepo nalepijo kandidata… copy & paste :)

  2. Meni se je pa danes zdelo ravno nasprotno. Ko sem poleg čudovite Mile Jovovich videl na sosednjem jumbotu nenormalno pretirano zretuširano fotko baje bodočega mariborskega župana.
    Zgledal je par let mlajši od Mile in nikjer na njem ni bilo opaziti petih bajpasov.

    Mimogrede mi tudi ni bilo najbolj jasno kakšna je razlika med tem, da te kot župana kandidira kakšna stranka in med tem, da si neodvisni kandidat s podporo teh in teh strank. Kaj so ljudje res tako neumni, da bi pomotoma kupili napis “neodvisen kandidat”?

  3. včasih me prime da bi probal kej spremenit … in poj hitro spremenim sebe da mi je vseeno za te scene in je kul

Komentarji so zaprti.