Drag race Zminj Drag race Zminj

Drag race Zminj

Nedelja. Vracava se iz morja. Na oglasnem panoju zagledam plakat, ki vabi na Drag race dirko v Zminju pod pokroviteljstvom 401streetrace. Ker je to ob poti, se seveda ustaviva in si pogledava prireditev. Glede na to, da spremljam Drag race dirke po Sloveniji in Hrvaski ze od samega zacetka in da poznam vse probleme in prepire, ki se dogajajo na nasi drag sceni, sem pricakoval “kmecko” organizirano dirko.
Pa vendar sem bil popolnoma presenecen. Preko 85 vozil. Proga, ki se zacne z rahlim desnim ovinkom in kjer morajo na startu pomagati s podlaganjem podlozk pod gume, da avto ne uide nazaj, 402 metra ozke proge, in cilj ki se konca z rahlim levim ovinkom v klancu. Prvic sem videl taksno progo in priznam, da bi se nasi drag raceraji ze zdavnaj med seboj sprli, ce bi vozili na taksni progi.
Vendar v Zminju, kraju z manj kot 1000 prebivalci ni bilo nobenih problemov. Stvar je potekala tako, kot mora potekati in stevilo gledalcev je bilo primerljivo z nasimi veliko bolj odmevno organiziranimi drag dirkami. V bistvu je bilo tekmovalcem pomembna ena stvar, tekmovati in nikakor se ne prepirati in iskati dlake v jajcu, kot se to dogaja pri nas.

Ostale fotke so tukaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja