Grad Miramare 22 Grad Miramare 22

Grad Miramare

V bližini Trsta leži prečudovit grad Miramare, ki je definitivno vreden ogleda. Grad je bil grajen med leti 1856 in 1860, po načrtih arhitekta Carla Junkerja in po naročilu Maksimiljana Habsburškega.
Idiličen grad tik ob morju, ki iz daljave izgleda kot iz filma, je urejen tudi v muzej. Obdan z visokim obzidjem, ki je služil kot zaščita pred napadalci in na vsakem koraku označen z različnimi grbi in čudovitimi svetilkami. Sam frontalni pogled na grad odkrije vso lepoto in kvaliteto gradnje tistega časa in vsak balkon in okno je poglavje zase. Čudovit park, pred gradom in urejeni vrtovi, kjer se je sprehajala gospoda, so polni kipov, kipov in kipov. Po senčnem drevoredu se lahko sprehodiš do morja, kjer so imeli svoje lastno kopališče in privez in pogled na grad. Ornamenti oken in stropovi so neresnični.
Prav z lahkoto bi skočil v tisti čas in živel v tem gradu. Užival v življenju, ki ga takšno udobje ponuja in izkoristil vsak dan maksimalno. Ampak realnost je tukaj in zdaj.

grad-miramare-castello-di-miramare-01.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-06.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-05.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-04.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-03.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-02.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-11.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-10.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-09.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-08.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-07.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-14.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-13.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-12.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-18.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-17.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-16.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-15.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-21.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-20.jpg grad-miramare-castello-di-miramare-19.jpg

  1. Grad MiramarE??? Oj ubogi moj ded, zakaj se je boril? da bodo 65 let potem slovenčkarji na svojih blogih pisarili o nekem MiramarEJU, ki je spačenka prvotnega “miramar”?

Komentarji so zaprti.