Notranjost gradu Miramare 13 Notranjost gradu Miramare 13

Notranjost gradu Miramare

Včeraj sem pisal o gradu Miramare, njegovih vrtovih, zgradbah in okolici. In seveda si je možno ogledati tudi notranjost gradu. Vstopnina je 4 Eure, ampak dejansko je vredna vsakega centa.
Sam grad je ogromen, in ima veliko število sob, vendar so le te majhne. Stene so debele in v parih sobanah se bohotijo kamini, ki so skrbeli za ogrevanje gradu. Sobe imajo svoj specifičen vonj, ki te potegne nazaj v čas in povsod so velike količine prahu. Okna so bila zaprta, zato je bilo dihanje na trenutke precej zadušljivo, vendar so me barve pohištva, preprog in ostalega predramile iz otopelosti.
Pogled na delovno mizo, obsijano s soncem in na mizo, ki je imela v ozadju morje me je fasciniral. Zaprl sem oči in si predstavljal kako bi bilo, če bi bila to moja pisarna. Definitivno bom nekoč živel ob morju, če ne prej, vsaj na stara leta in z boljšo polovico užival v sončnih dnevih, lovil ribe in stiskal grozdje, ki ga bom celo leto skrbno negoval. No, nazaj k sobanam. Knjižne police polne raznoraznih knjig, ki verjetno niso bile odprte že celo stoletje in ure, ki so nekoč v brezčasju kazale čas. Slike, ki so kljub stoletju zgodovine, še vedno čudovite in vrata, ki so omogočala skrivne prehode iz sobe v sobo, kažejo način življenja, ki se je živel v gradu Miramare.
Razočaran nad kopalnico, ki pa je bila za tiste čase verjetno zadnji krik mode, sem se potolažil s čudovito, v rdeče opremljeno spalnico in še bolj čudovitim lestencem v jedilnem prostoru.
Sicer je v gradu prepovedano fotografiranje, vendar se mi je uspelo dogovoriti da naredim par fotografij notranjosti, brez uporabe fleša, za objavo na blogu.

notranjost-grad-miramare-inside-castel-di-miramare-02.jpg notranjost-grad-miramare-inside-castel-di-miramare-01.jpg notranjost-grad-miramare-inside-castel-di-miramare-09.jpg notranjost-grad-miramare-inside-castel-di-miramare-08.jpg notranjost-grad-miramare-inside-castel-di-miramare-07.jpg notranjost-grad-miramare-inside-castel-di-miramare-06.jpg notranjost-grad-miramare-inside-castel-di-miramare-05.jpg notranjost-grad-miramare-inside-castel-di-miramare-04.jpg notranjost-grad-miramare-inside-castel-di-miramare-03.jpg notranjost-grad-miramare-inside-castel-di-miramare-12.jpg notranjost-grad-miramare-inside-castel-di-miramare-11.jpg notranjost-grad-miramare-inside-castel-di-miramare-10.jpg