Danes dopoldne, okoli 10 ure, je ob pristajanju na letališču Brnik, strmoglavilo letalo Airbus s 150 potniki in člani posadke. Ker sem bil ravno v času dogodka na poti proti Bledu, sem se ustavil in z grozo v očeh opazoval razbitine aviona in ognjene zublje, ki jih je povzročilo razlitje in vžig kerozina. Po parih minutah od padca aviona so na prizorišče že prišli prvi gasilci, ki so začeli boj z ognjem in dimom. Zelo pogumno in požrtvovalno so se prebili do aviona in ga začeli gasiti. V istem času pa so na prizorišče prišle že nove gasilske enote, ki so začele z odpiranjem razbitin. Pogled na telesa, ki so razmrcvarjena ležla okoli je bil grozovit, prav tako pa je bilo dosti ponesrečencev tudi še v avionu, vendar je bila njihova evakuacija zaradi vročine in ognja otežkočena. Ekipe reševalnih postaj so takoj pričele z oskrbovanjem ranjencev, ki so bili v kritičnem stanju. Ni jih ustavil niti pogled na odtrgane okončine, niti zmaličena telesa.
To kar se je zgodilo danes je katastrofa. Toliko mrtvih in poškodovanih ljudi in potem svojci, ki so prišli na prizorišče in njihov jok ob pogledu na trupla, so stvari, ki se ne dajo opisati z besedami. Danes sem prvič razumel poklic fotografa, ko mora za dobro fotografijo mimo trupel in mimo vseh odtrganih okončin, mimo ljudi, ki kličejo v agoniji na pomoč, vedoč, da jim ne more pomagati.
Čez kakšni dve uri sta na prizorišče strmoglavljenja prispela tudi minister Erjavec in minister Bručan, ki sta pohvalila požrtvovalnost in usposobljenost ekip, ki so sodelovale pri tem dogodku!

p.s.: še sreča, da je bilo vse skupaj samo vaja

15 Responses to Letalo strmoglavilo na Brniku

 1. keks pravi:

  norc! Jst pa že celo paniko delam, ker dnevnik nima nič na sajtu o tem :P

 2. Ana Nimbus pravi:

  Zbiraš točke za nagrado za 2006? :)

 3. Ulala pravi:

  in tud mene si mal prlimu na stol, z izbuljenimi ocmi, dlanjo preko ust in tresocimi prsti! baraba.

 4. had pravi:

  ;)

  sem moral pripisati, da gre za vajo.. in tukaj se pokaze prednost blogov.. v tiskani izdaji, ali pa internetni bo to sele jutri ali pa zvecer gor..

 5. david pravi:

  dobra :)

  se sreca da je od punce brat bil en izmed ponesrecencev, ce ne bi debelo pogledal ob naslovu :)

  btw, link do ostalih fotk ti kaze na miramare …

 6. had pravi:

  mea culpa :) hvala david.. sem popravil.. to je pa tko, ce si prehiter.. :)

 7. Maja pravi:

  heh good one :) ampak jaz najprej napadem fotke, tako da sem v bistvu najprej prebrala tisti p.s. :twisted:
  Ne vem kok si perfekcionist, ampak vidim, da maš statistiko narobe zlinkano – naj bi linkala na “nov”page in ne direktno na plugin, ker se vse zruši

 8. Ulala pravi:

  eeej! takole betico, kot tale na zadnji fotki, imam pa tudi jaz po kratki voznji s tvojim avtom ;)) pa sej ne no. in ja, vem, da iz tega se ni za hecat (sem ti lih dans o tem pridigala, ane)!

 9. had pravi:

  @ula: upam, da ni prevec hudo, pa da ne me bos tozila :)

  @maja: ne smes najprej fotk gledat :) najprej tekst.. men tole deluje povsem ok? :(

 10. Ulala pravi:

  se bova zmenla za kasno kompenzacijo :)

 11. Maja pravi:

  Zgornji link ti dela, samo s css-om se ne ujameta

 12. had pravi:

  aha, to je res.. nekaj prckanja po kodi.. ampak :) nisem tolk perfekcionist.. itak moram enkrat vse skupaj spremenit :) ampak ne vem kdaj..

 13. Tina pravi:

  Meni so tele vaje super! Dve leti nazaj smo šli z reševalnimi psi na vajo Potres 2004. Sem bila ponesrečenka, zasuta v ruševini in so me morali najti. Je bilo pa zanimivo, ko so nas maskerji predelali v ponesrečence :) Sem imela rdečo barvo (kri) za nohti še kakšen mesec po vaji…

 14. Katy pravi:

  mene si tui ustrašu…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.