Danes dopoldne, okoli 10 ure, je ob pristajanju na letališču Brnik, strmoglavilo letalo Airbus s 150 potniki in člani posadke. Ker sem bil ravno v času dogodka na poti proti Bledu, sem se ustavil in z grozo v očeh opazoval razbitine aviona in ognjene zublje, ki jih je povzročilo razlitje in vžig kerozina. Po parih minutah od padca aviona so na prizorišče že prišli prvi gasilci, ki so začeli boj z ognjem in dimom. Zelo pogumno in požrtvovalno so se prebili do aviona in ga začeli gasiti. V istem času pa so na prizorišče prišle že nove gasilske enote, ki so začele z odpiranjem razbitin. Pogled na telesa, ki so razmrcvarjena ležla okoli je bil grozovit, prav tako pa je bilo dosti ponesrečencev tudi še v avionu, vendar je bila njihova evakuacija zaradi vročine in ognja otežkočena. Ekipe reševalnih postaj so takoj pričele z oskrbovanjem ranjencev, ki so bili v kritičnem stanju. Ni jih ustavil niti pogled na odtrgane okončine, niti zmaličena telesa.
To kar se je zgodilo danes je katastrofa. Toliko mrtvih in poškodovanih ljudi in potem svojci, ki so prišli na prizorišče in njihov jok ob pogledu na trupla, so stvari, ki se ne dajo opisati z besedami. Danes sem prvič razumel poklic fotografa, ko mora za dobro fotografijo mimo trupel in mimo vseh odtrganih okončin, mimo ljudi, ki kličejo v agoniji na pomoč, vedoč, da jim ne more pomagati.
Čez kakšni dve uri sta na prizorišče strmoglavljenja prispela tudi minister Erjavec in minister Bručan, ki sta pohvalila požrtvovalnost in usposobljenost ekip, ki so sodelovale pri tem dogodku!

p.s.: še sreča, da je bilo vse skupaj samo vaja