Alternativna rock skupina The C.M.O.N.S iz Barcelone je nastala leta 2000 iz skupine prijateljev, ki so se družili v istem baru in jih je družila ljubezen do uličnih umetnosti. Skupino sestavljajo trije moški predstavniki in dve ženski:pevec in kitarist Blue, bas kitarist Red, bobnar White, kitaristka Cherri in klaviaturistka Moo.
Urbana legenda pravi, da se je vse skupaj začelo dogajati na praznovanju novega milenija, na njihovem prvem javnem koncertu v baru Rosso, ko jih je slišal producent založbe Pinocchio Longnos Records in jim ponudil možnost studijskega snemanja. Nadaljna zgodba je zgodba o uspehu: njihove pesmi so postale svetovni hiti, zlati albumi so se vrstili, nikakor pa ne morem mimo legendarnega koncerta Live-8 v Tokiju leta 2005. Po tem koncertu so po njih poimenovali ulico v Barceloni. Njihova posebnost je ravno to, da vsak koncert spremenijo v magično doživetje, ki se poslušalcem vtisne v srce.
Njihov uspeh jim je prinesel tudi možnost pisanja kolumn in v eni izmed njih je bobnar White napisal: “We have been so fucking lucky. This has all been one hell of a ride. I can’t really think of what is going to happen next. I mean, I shook the Queen’s hand. Hmm, how ‘bout a trip to space station? Or maybe someone will name a car after us. Either way, we’ll be along for the ride.”
Njihovo glasbo lahko slišite na njihovi strani
Btw. A je kdo njihov fan?
:evil:

Jutri sledi nadaljevanje zgodbe