Ko sem danes opazoval blogerje, ki so se razpisali o lokalnih volitvah, sem bil trdno odločen, da sam ne bom napisal ničesar o tem. Vendar ko sem bral zapise, sem ugotovil, da jih večina komentira Jankovičevo zmago v Ljubljani, da SDS-ovci hvalijo svoje in SLS-ovci svoje.
Zasavja, posledično Zagorja, pa ni omenil nihče. In ker sem vsaj po tem sodeč, skoraj edini predstavnik Zagorjanov med blogerji (poleg Cyb3rja in Ausie), imam dolžnost narediti zapis o tem.
Občina Zagorje ima 14.225 volilnih upravičencev, od tega se jih je volitev udeležilo 8.770, oz. 61,65 % upravičencev. Za župansko mesto v Zagorju se je potegovalo šest kandidatov: Matjaž Švagan (LDS), Marko Agrež (SDS), Alojz Jelševar (SLS), Andrej Dolšina (NSi), Istok Cilenšek (SD) in Ginter Kržišnik (AS). Matjaž Švagan je dobil 6.966 glasov, oz. 80,24 %, na drugem mestu pa je Marko Agrež s 633 glasovi, oz. 7,29 %. Vse ostalo je zanemarljivo. Tako, da ostaja župan še vedno Matjaž Švagan.
Precej podobno je tudi stanje na volitvah v občinski svet: LDS je dobila 4.807 glasov, oz. 56,62 % , kar zadostuje za 16 mandatov, SDS je dobila 1.028 glasov, oz. 12,11 %, kar so 3 mandati, SD je dobila 818 glasov, oz. 9,63 %, kar sta 2 mandata, po en mandat pa so dobile tudi SLS, SMS, Desus in NSi.
Ljudje so očitno zadovoljni z delom, ki ga opravlja mestni svet in župan in niso potrebovali sprememb, takšnih kot so bile potrebne po nekaterih drugh delih Slovenije. Je pa zanimivo, da so kandidati za župana upali vložiti kandidaturo, kajti na LV2002, je bil edini kandidat v Zagorju ravno Matjaž Švagan.
Uspešno vodenje občine in pa veliko smotrnih odločitev želim ekipi, ki bo štiri leta vodila Zagorje!