had blog roni kordis had blog roni kordis

Lokalne volitve v Zagorju

Ko sem danes opazoval blogerje, ki so se razpisali o lokalnih volitvah, sem bil trdno odločen, da sam ne bom napisal ničesar o tem. Vendar ko sem bral zapise, sem ugotovil, da jih večina komentira Jankovičevo zmago v Ljubljani, da SDS-ovci hvalijo svoje in SLS-ovci svoje.
Zasavja, posledično Zagorja, pa ni omenil nihče. In ker sem vsaj po tem sodeč, skoraj edini predstavnik Zagorjanov med blogerji (poleg Cyb3rja in Ausie), imam dolžnost narediti zapis o tem.
Občina Zagorje ima 14.225 volilnih upravičencev, od tega se jih je volitev udeležilo 8.770, oz. 61,65 % upravičencev. Za župansko mesto v Zagorju se je potegovalo šest kandidatov: Matjaž Švagan (LDS), Marko Agrež (SDS), Alojz Jelševar (SLS), Andrej Dolšina (NSi), Istok Cilenšek (SD) in Ginter Kržišnik (AS). Matjaž Švagan je dobil 6.966 glasov, oz. 80,24 %, na drugem mestu pa je Marko Agrež s 633 glasovi, oz. 7,29 %. Vse ostalo je zanemarljivo. Tako, da ostaja župan še vedno Matjaž Švagan.
Precej podobno je tudi stanje na volitvah v občinski svet: LDS je dobila 4.807 glasov, oz. 56,62 % , kar zadostuje za 16 mandatov, SDS je dobila 1.028 glasov, oz. 12,11 %, kar so 3 mandati, SD je dobila 818 glasov, oz. 9,63 %, kar sta 2 mandata, po en mandat pa so dobile tudi SLS, SMS, Desus in NSi.
Ljudje so očitno zadovoljni z delom, ki ga opravlja mestni svet in župan in niso potrebovali sprememb, takšnih kot so bile potrebne po nekaterih drugh delih Slovenije. Je pa zanimivo, da so kandidati za župana upali vložiti kandidaturo, kajti na LV2002, je bil edini kandidat v Zagorju ravno Matjaž Švagan.
Uspešno vodenje občine in pa veliko smotrnih odločitev želim ekipi, ki bo štiri leta vodila Zagorje!

 1. zakaj bolano? ker smo od “boga” pozabljeni? ker ljudje ne verjamejo, da je v zasavju prihodnost? ali preprosto, ker ni zmagala desna opcija :evil:

 2. Živjo!

  V podjetju Aragon d.o.o., ki se ukvarja s tržnimi raziskavami, pripravljamoskupinske diskusije na temo aktualnih dogodkov (romska problematika, lokalne volitve in splošna ocena dela vlade). Ker sem na omenjene teme na vašem blogu zasledila kar nekaj zanimivih idej in razmišljanj, bi bila vesela, če bi vaše mnenje delili tudi z nami.

  Omenjene skupinske diskusije se bodo odvijale v sredo in četrtek (13. in 14. 12.2006)v prostorih podjetja Aragon, na Zaloški 69 v Ljubljani (v popoldanskih urah). Naj vam hkrati tudi zagotovim, da bodo vsi vaši podatki varovani ter ostali anonimni, saj nas zanima mnenje celotne skupine.

  Za vse dodatne informacije sem vam na voljo na e-mailu [email protected] in tel št. 01/547 17 08 in 031 331 172

  V upanju, da boste z nami delili vaše mnenje vas lepo pozdravljam.

  petra

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja