Leto nazaj, je KD Group kupila delnice Dela po ceni 37.910 sit. Takrat je o tem pisal Matej Tomažin na svojem blogu Podlupo. Danes pa me je presenetila njegova novica, da je KD Group prodal svoj delež v Delu in si s tem ustvaril preko 800 milijonov izgube.
Jaz sem v zapisu o Slivniku zapisal, da bo Gantar kmalu prodal svoj delež v Delu. In takoj po prodaji so se začela pojavljati ugibanja, kaj bo KD Group sedaj s temi 4.2 milijardami tolarjev, kolikor so dobili od Probanke in Abanke. Bo šel ta denar za nakup Mlinotesta, ali Deželne banke Slovenije?
Pri vsej tej zgodbi pa so mi fascinantne številke, ki so nam navadnim smrtnikom povsem nerazumljive in neskončne.

blank blank blank

4 Responses to Gantar prodal Delo

 1. ivan pravi:

  Prva fotka je super!

 2. SharonB pravi:

  Prva misel ob tej novici je bila, da se je število naročnikov drastično zmanjšalo, kar pa itak ni čudno glede na “vodstvo” ČGP Delo. Druga misel : Kolikooooo stanovanj za mlade družine in koliko štipendij bi se dalo pokrit iz te skoraj nepredstavljive vsote. Definitivno možkar za svoje potrebe najbrž ne porabi bistveno več kot jaz (npr. hrane, elektrike in podobne osnovne dobrine) iz tega sledi tretja misel, da je povsem njegova stvar, zakaj je (pre)prodal v izgubo.
  Lepe počitnice in obilo fotografskih užitkov.

 3. Pikica pravi:

  To je bila strateška odločitev.

 4. urban pravi:

  Zdaj bo dal pa denar na banko vezat, da dobi nazaj teh 800 milijonov :-o

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.