Tamara, mi je v svojem komentarju nakazala, da na žlost niso gore tako zanimive, kot pa je savna, jacuzzi in ostale vodne stvari, ki jih imam na razpolago. Dejansko je razlika v tem, da bi savno, jacuzzi in kaj podobnega lahko imel doma, če bi se mi zdela naložba smiselna in če bi imel toliko časa, da bi lahko katero od teh stvari izkoristil. V Zasavju imam precej pohodnih poti in tudi nekaj gora, na katere se je mogoče povzpeti, ampak tako lepih, kot so v okolici Vršiča pač nimam. In tako izkoristim najboljše.
Ampak seveda tudi v savno skočim. In ker sem ravno prišel iz savne in se pocutim nekam “ožetega”, naj napišem kaj me moti. No, da na začetku povem, NOBENIH FOTK NI, da ne bo kdo zaman iskal konec posta, če se kaj tam skriva.
Motijo me ljudje, ki pridejo v savno v kopalkah in ki gredo v finsko savno v kopalkah. Seveda se ne spomnijo, da bi jih slekli, oz. da bi s seboj notri vzeli brisačo. In potem te gledajo, kot bik v nova vrata, ko prideš gol notri. Ista stvar je tudi z nakitom in kovinskimi urami. To se ne nosi v savni! Ljudje, ki ne poznajo navad, ki so nenapisane v savnah imajo vedno možnost povprašati na recepciji, kako se uporablja katera od savn, prav tako so vedno napisana pravila. Vendar ponavadi ne naredijo tega in pridejo v turško savno in ko ugotovijo, da je precej vroče, na hitro pobegnejo ven. Prav tako jih večina ne očisti sedišča v turški savni z vodo. Imam sicer še par motečih faktorjev, ampak jih bom zaradi svete vojne med moškimi in ženskami na tem mestu preskočil, čeprav bi bilo mogoče na mestu, da bi se kakšna preden gre v savno pogledala v ogledalo. Tako in drugače! (jeap, pričakujem naval besa)
Da pa ne bom kritiziral samo savn in ljudi v njih in ker sem v precej dobrem razpoloženju, ker sem ravnokar izvedel, da je Barbka postala teta! Tomažu in Špeli pa čestitam! Evo, še tole me mori. Otroci v otroških bazenih. Brez pleničk, čeprav še tako majhni, da ne znajo kontrolirati svoje prebave. In potem se zgodi nesreča, ko staršev ni zraven in ostane kupček v bazenu. Ostali otroci seveda skačejo naprej, dokler ne pride reševalec in zapre bazen.
Precej podobna stvar se je zgodila tudi včeraj v jacuzziju. Namreč malo bitjece s pleničko je bilo v njem in seveda se je plenička odpela in na površino je zaplaval kupček. Zelo neprijetno!
In zato rajši ne pišem o savnah in jacuzzijih, ampak pišem o gorah, kjer vseeno ni takšnih dogodkov. No, se zgodi, da stare mame grejo za drevo lulat in to na tako odprtem delu, da ne moreš, da ne bi direktno pogledal vanjo. Hm. In to naj bi bili gorniki!
Bodi dovolj jamranja in nerganja. Greva proslavljat nečaka Roka!