had blog roni kordis had blog roni kordis

Savna

Tamara, mi je v svojem komentarju nakazala, da na žlost niso gore tako zanimive, kot pa je savna, jacuzzi in ostale vodne stvari, ki jih imam na razpolago. Dejansko je razlika v tem, da bi savno, jacuzzi in kaj podobnega lahko imel doma, če bi se mi zdela naložba smiselna in če bi imel toliko časa, da bi lahko katero od teh stvari izkoristil. V Zasavju imam precej pohodnih poti in tudi nekaj gora, na katere se je mogoče povzpeti, ampak tako lepih, kot so v okolici Vršiča pač nimam. In tako izkoristim najboljše.
Ampak seveda tudi v savno skočim. In ker sem ravno prišel iz savne in se pocutim nekam “ožetega”, naj napišem kaj me moti. No, da na začetku povem, NOBENIH FOTK NI, da ne bo kdo zaman iskal konec posta, če se kaj tam skriva.
Motijo me ljudje, ki pridejo v savno v kopalkah in ki gredo v finsko savno v kopalkah. Seveda se ne spomnijo, da bi jih slekli, oz. da bi s seboj notri vzeli brisačo. In potem te gledajo, kot bik v nova vrata, ko prideš gol notri. Ista stvar je tudi z nakitom in kovinskimi urami. To se ne nosi v savni! Ljudje, ki ne poznajo navad, ki so nenapisane v savnah imajo vedno možnost povprašati na recepciji, kako se uporablja katera od savn, prav tako so vedno napisana pravila. Vendar ponavadi ne naredijo tega in pridejo v turško savno in ko ugotovijo, da je precej vroče, na hitro pobegnejo ven. Prav tako jih večina ne očisti sedišča v turški savni z vodo. Imam sicer še par motečih faktorjev, ampak jih bom zaradi svete vojne med moškimi in ženskami na tem mestu preskočil, čeprav bi bilo mogoče na mestu, da bi se kakšna preden gre v savno pogledala v ogledalo. Tako in drugače! (jeap, pričakujem naval besa)
Da pa ne bom kritiziral samo savn in ljudi v njih in ker sem v precej dobrem razpoloženju, ker sem ravnokar izvedel, da je Barbka postala teta! Tomažu in Špeli pa čestitam! Evo, še tole me mori. Otroci v otroških bazenih. Brez pleničk, čeprav še tako majhni, da ne znajo kontrolirati svoje prebave. In potem se zgodi nesreča, ko staršev ni zraven in ostane kupček v bazenu. Ostali otroci seveda skačejo naprej, dokler ne pride reševalec in zapre bazen.
Precej podobna stvar se je zgodila tudi včeraj v jacuzziju. Namreč malo bitjece s pleničko je bilo v njem in seveda se je plenička odpela in na površino je zaplaval kupček. Zelo neprijetno!
In zato rajši ne pišem o savnah in jacuzzijih, ampak pišem o gorah, kjer vseeno ni takšnih dogodkov. No, se zgodi, da stare mame grejo za drevo lulat in to na tako odprtem delu, da ne moreš, da ne bi direktno pogledal vanjo. Hm. In to naj bi bili gorniki!
Bodi dovolj jamranja in nerganja. Greva proslavljat nečaka Roka!

  1. Komentar Tamare nakazuje, da je (najmanj) razvajeno bitje. Tisti, ki dokaj redno hodijo in vedo, zakaj se podajo na utrujajoče delo na gori, hribčku, slemenu ali v savni, že vedo zakaj. Skoraj gotovo nihče ne lazi na silo, ampak na taki poti si sam s seboj in svojim dihanjem.
    Tudi meni se je dogajalo, da se nekateri, kjub navodilom ne znajo obnašati v savni, še huje, da se ne znajo sprostiti. Itak je pa navadno v finski mračno, v turški pa megleno in se torej ne vidijo telesne pomankljivosti, ki jih imata oba spola! V jakuzzi ne grem iz principa, ker je za tisti čeber vroče vode in polno teles potrebna grozna količina kemikalij. Priporočam japonsko kopel, ki je spet en poseben obred, ki naj zaključi vse napore in vizirje posameznega dne.

  2. savnanje v kopalkah?! in še s plehom na koži?! pa kje najdeš te bizarnosti? ;)

  3. SharonB mi je rekla, da sem “(najmanj) razvajeno bitje”. Ja, res sem najmanj! Če bi me vsaj za vzorec kliknila na link, bi dojela, da sem zares najmanj razvajeno bitje, pretežno zajebantska in gotov primerek, ki so ga silili v hrib. Dihala pa sem, ja. Sama, kako pa drugače. Tudi krepko zadihana sem bila. Sharon predlagam,
    da se pred interpretacijo njej tujih komentarjev malo ozre naokoli. morad potem ne bodo čisto mimo.

    Kar se savne tiče, je tole zanimiv zapis, ki izpostavlja nevednost. V primerjavi z gorami, ki izpostavljajo nevljudnost. Had, čisto zanimivo. Mene bi deca in kakci seveda motili, ampak ljudje v kopalkah me pa res ne ganejo. Popestrijo dogajanje, ker se jim lahko smejiš. ;) Sem pa velika ljubiteljica vseh vodnih zabav – Ä‘akuzijev, japonskih tenstanj, turških hamamov (tudi v rahlo smrdljivem, a avtentičnem sem se imela odlično), morja, ledenih bazenčkov, toboganov …

Komentarji so zaprti.