Ampak tokrat ne bo govora o ljudeh, ki obiskujejo savne ali pa gore in bi jim preprosto lahko rekli zelenci. Pisal bom o kraju, ki je streljaj (2 km) oddaljeno od Kranjske gore in kjer izvira Sava Dolinka, ki se potem združi s Savo Bohinjko in skupaj tvorita Savo, ki je z 219km naša najdaljša reka.

Pot do izvira je označena, prav tako je tudi pot po gozdu zelo urejena in na moje presenečenje povsem brez smeti. In pogled, ko stopiš iz gozda in se pred teboj odpre izvir Save je čudovit. Gore okoli dajejo poseben poudarek tem kraju in tudi rahlo megleno ozračje ni skalilo te idile. Prijetno jesensko sonce je risalo odseve na gladini in lesena pot je vabila k počitku.

Priporočam!

 

5 Responses to Zelenci

 1. Ulala pravi:

  Sej jst dobr vem, kam vaju poslat ;)) Je lepo, ane?! Zato pa res dostkrat tecem tja. Sam ne bi rekla, da je samo 2 km?! Res?

 2. Ulala pravi:

  lej, kake barve so, ko ni megle!! tuki

 3. had pravi:

  popolnoma se strinjam.. in zahvala je na mestu.. in definitivno so zelenci raj na svetu.. HVALA! za dobro idejo.. sicer pa se ti v naslednjem postu, se enkrat zahvalim.. sam fotke moram se obdelat.. btw.. kako je slo na izpitu.. nekam preserne volje si :)

 4. Ulala pravi:

  caki mal… nehaj se zahvaljevat, no!! mal sm se hecala s samohvalo tukaj, sej ves.

  izpit?! caki jutr.. pa tale preserna volja ima dva razloga: SNEG in histerija (tole drugo pa zna bit povezano s faksom), hehe.

 5. had pravi:

  nobene samohvale ni.. res je.. pa se enkrat.. hudo hudo hiso imate..

  a nisi mela ze danes? zakaj pa jaz drzim pesti :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.