Zakon o volilni kampaniji, v svojem 2.členu določa: “Volilna kampanja se lahko začne najprej 30 dni pred dnevom glasovanja, končati pa se mora najkasneje 24 ur pred dnevom glasovanja.
In ker je danes drugi krog volitev županov, se mi je zastavilo vprašanje, če tudi na blogih velja volilni molk, oz. če si lahko kot avtor prispevka na blogu, kaznovan s kaznijo, ki je zagrožena in znaša od 20.000 do 100.000 tolarjev.
V prejšnjem krogu lokalnih volitev je bilo prijavljenih 244 kršitev volilnega molka, vendar nikjer nisem zasledil, da bi bile prijavljene tudi kršitve volilnega molka na internetu.
Je internet medij, ki je težje obvladljiv in za katerega bi bilo potrebno napisati posebne zakone? Vemo, da svoboda govora tudi na internetu ne obstaja več, saj se stvari cenzurirajo, brišejo in spreminjajo.
Kaj pa blogi? Je blog medij? Če je, potem verjetno veljajo ista pravila, kot za ostale medije in je tudi bloger lahko kaznovan za kršitev volilnega molka! Se strinjaš s tem?

p.s.: če kdo opazi kršitev volilnega molka, jo lahko prijavi na 0802113

5 Responses to Volilni molk na blogih

 1. david pravi:

  je internet medij?

 2. keks pravi:

  valda da se kaznuje, če delaš reklamo na blogu.

 3. Jan Hančič pravi:

  Jaz sem pa vseskozi mislil, da to velja samo za kandidate (+ tiste ki delajo zanj). Skratka, da samo oni ne smejo oglaševat v času molilnega molka.

 4. Hirkani pravi:

  Takole smo razpravljali tri tedne nazaj, morda dobiš kak odgovor:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.