Nisem poznavalec slovenske zabavne glasbene scene, kajti priznam, da mi ta glasba ni blizu. Mogoče je en razlog, da ne pijem alkohola in se ne morem poistovetiti s takšno glasbo, drug razlog pa je verjetno, da sem precej kritičen tudi pri glasbi. No, razen kakšnih Turbo angels, ki pa bolj pritegnejo pogled, kot pa zaradi njihovih glasovnih sposobnosti.
In tako, ko človek že misli, da ga ne more nič več presenetiti, me med pogovorom v lokalu preseneti pesem z zelo poučnim naslovom “Hej mala, opala”. Ker se mi je zdela pesmica fenomelna s stališča neposlušljivosti in obskurnosti, sem moral poiskati izvajalce te mojstrovine. In Google vedno rad postreže z iskanimi informacijami. Besedilo je Werner zapel v duetu z Brigito Šuler in gre nekako takole:
“hej mali opala
a bi z mano tralala
jaz bi s tabo tralala,
če bi skupaj probala”

Najprej sem pomislil, da je z menoj kaj narobe, ali pa samo nisem razumel besedila. Še enkrat preletim besedilo in ugotovim, da je z menoj vse v najlepšem redu, da pa mora biti s kom drugim precej narobe. In ko naprej brskam po strani ugotovim, da je Werner izdal že 13 albumov?? Pa te albume kdo tudi kupuje, ali je to samo larpurlartizem?
Sicer sem imel vedno precej kritično mnenje o nasi glasbeni sceni, ampak takšna odkritja so samo še pika na i!

p.s.: poznate Wernerja, oz. poznate njegove pesmi? :evil: