Čokoladna torta iz Zvezde Čokoladna torta iz Zvezde

Čokoladna torta iz Zvezde

Včasih je veljalo da so najboljše torte v Ljubljani v slaščičarni Zvezda. Dolgo časa sem se strinjal, da je njihova hruškova ali bananina torta zakon.
Danes pa mi Barbka prinese vrečko z napisom Zvezda in oči so se mi zasvetile kot majhnemu otroku. Ampak ne za dolgo. Ko odprem vrečko zagledam v škatli nekaj majhnega, sicer podobnega torti, ampak nekako ni šlo v kontekst. Seveda je bila torta, čokoladna, za 700 Sit, vendar se mi je takoj zastavilo vprašanje ali bom tole dal enkrat v usta ali pa se bom potrudil in naredil dva grižljaja. Bila je zelo okusna, vendar premajhna.
Je takšna velikost (oz. majhnost) torte posledica zdravega načina življenja, ko je treba paziti na vsak grižljaj, ali zgolj posledica večjega zaslužka?
Katera slaščičarna ima sicer najboljše čokoladne torte?

 1. hm, prva ki ima neprimerno boljse torte je recimo Rustika.

 2. najboljše torte dela Mignon, sicer ne po koščkih, ampak vseen vlada nad vsemi. ne, ni poceni.

 3. Torte niso dobre za zdravje. Pa te zlepki cukra in masti se morajo prečrpati po žilah… Jaz sem za čim manjše kose, dokler jih ne bo nič več. :) Bravo Zvezda, tako naprej.

 4. meni so všeč one iz Trubadurja (Trubarjeva ulica v Ljubljani) ali pa iz Vodnjaka (dobivajo jih od Mihaleka, ki se drugače nahaja pri Stari cerkvi v Å iški)…. pa Rustika, seveda :)

 5. Hehe, to je precej vecja mera samovsecnosti, kot jo premorem.
  Definitivno se strinjam z BeeBee in odjemalci (ne samo cokoladnih tort). Najboljse torte so pri NAMA.
  Glede ostalih ponudnikov: trenutno imam bolj slab pregled, ker tort zunaj naceloma ne jem. Zvezda ni napacna, ceprav je meni tam ze postrezba blazno zanic. V Rustiki je se nisem jedla, najbrz ne morejo biti slabe. Ravno za Mihalek vceraj slisala, da so odlicne. Aja, dalec najboljse torte, kar sem jih jedla, so bile na sprejemu za zlate maturante na Brdu pri Kranju. Vsaj, kolikor se spomnim.
  Sladko nedeljo …

 6. pri vama :) kje je to.. da drugic vem, kje narociti :)

  ah ja.. zlate maturantke.. tapridne punce.. in kul je ta mera samovscenosti.. upam, da je to stalnica..

 7. No, imava locen “lokal”, je pa ponudba dokaj podobna, a seveda variira od navdiha. Se da vse zmenit … ;-) Stevilke tko mas …

  Tudi mera samovsecnosti je stvar navdiha. ;-))))

Komentarji so zaprti.