Euro kalkulator 1 Euro kalkulator 1

Euro kalkulator

Ker se bo kmalu tolar spremenil v euro in bodo pri tem nastajali problemi, so vsem gospodinjstvom poslali euro kalkulatorje.
Par dni nazaj sem od Probanke dobil bolj priročen “kalkulator”. Predvsem veliko bolj preprost in z napredno funkcijo koledarja!
V bistvu ima ta “kalkulator” vse, kar mora imeti “kalkulator”, bistvo je v tem, česar nima!
Nima baterij, nima navodil za uporabo in nima omejenega roka trajanja! Kakšna je cena izdelave takšnega “kalkulatorja” ne vem, vendar je verjetno dražji od izdelave euro kalkulatorja s katerim nam je dneve in noči polepšala Banka Slovenije.

Se mi pa ob tem prehodu postavljajo druga vprašanja. Včeraj naj bi predstavili spletno stran s “Črno listo”, kamor naj bi se vpisovale trgovine, lokali, itd.., ki bodo podražili izdelke ob prehodu na euro. Pa vendar tega še niso storili!
Starejši ljudje. Kako bodo prehod na euro doživeli starejši ljudje, ki so bili navajeni milijonskih zneskih na dinarjih, bonov, tolarjev in vsega ostalega. Jim ne bo nič jasno ob tem prehodu, ali pa bodo ravno oni najbolj obvladali vso zadevo?
Preračunavanje. Do sedaj so morale biti informativne cene v eurih, sedaj pa bo ravno obratno. Glavna cena v eurih, informativna pa v tolarjih. Sprašujem se zakaj? A ne bi bilo lažje, če ne bi bilo nobenega mešanja več s tolarjem? Imaš eno valuto in s tem pač živiš, kot pa da sedaj preračunavaš v eure, potem pa v tolarje.
Zaokroževanje. Problem bo nastal, ko se bodo cene večinoma zaokroževale navzgor. Predvsem manjši zneski. V končni fazi pa bo to precej velik znesek.
Napitnine. Bo potrebno kar premisliti, če boš “kelnarci” z velikim dekoltejem pustil 2 eura napitnine, ali pa boš vse spravil v “euro denarnico”.
Plače. Prav grotesken pogled bo na plačilni list in tiste majhne številke na njem.

Komentarji so zaprti.