Očitno je bil danes moj dan za obujanje spominov. Zjutraj nostalgično razmišljanje o preteklih časih, za večerni posladek pa še film Kekec, ki je bil sneman na Slemenu. Film, ki ga je moja generacija, to je preko 30, verjetno videla še v drugih izvedbah in podoživljala dogodke in Kekčeve ukane. Takrat, pri šestih letih je bil Kekec moj junak. Ko pa pomislim kakšne junake ima današnja generacija, se mi zastavi vprašanje, kaj so sploh idoli. Idoli mladosti, idoli naše generacije.

Sam sem treniral smučanje deset let, zato so bili moji idoli Bojan Križj, Ingemar Stenmark, Rok Petrovič. Nikoli se nisem poistovetil s filmskimi igralci ali pa glasbeniki, pa saj takrat tudi še ni bilo teh možnosti, oz. ni bilo toliko stika s “tem svetom”.

Kasneje, ko sem prenehal s smučanjem in začel resno trenirati rokomet, pa so bili moji idoli zlata ekipa rokometašev Jugoslavije (Zlatan Arnautović, Mirko Bašić, Mile Isaković, Slobodan Kuzmanovski, Dragan Mladenović, Rolando Pušnik, Branko Štrbac, Veselin Vujović, Veselin Vuković in Zdravko Zovko), ki je v Los Angelesu, leta 1984 osvojila zlato olimpijsko medaljo.

Jeap, drugačni časi in drugačni idoli. In takrat so bili idoli povezani s športniki, ker je bil šport v tistih časih povsem nekaj drugega, kot je sedaj. Sedaj je šport denar, takrat pa je bil entuziazem, užitek in pa ponos!
In sedaj nazaj k Kekcu. V bistvu se mi je današnji Kekec zdel precej podoben Jamesu Bondu. Oba dva se borita za isto stvar. Oba dva sta polna ukan in polna domislic. Oba dva imata skrivna orožja, JB sofisticirana Q-jeva orožja, Kekec pa “pipč” in pa zdravo pamet. Oba dva imata okoli sebe “ženske” in oba dva na koncu zmagata. Z eno veliko razliko. Kekec prepeva in žvižga, kar pa ni ravno JB-jeva vrlina.

So mogoče dobili inspiracijo za JB-ja v Kekcu? :evil: