Julija je Najdi.si predstavil svojo storitev Najdi.si zemljevid, danes pa je predstavil Najdi.si SMS, kjer je uporabnikom mobilnih telefonov omogočeno brezplačno pošiljanje 24 SMS-ov dnevno preko spleta.

Stvar je zanimiva, vendar ima par zanimivosti, ki so razložene v Pogojih uporabe:
Za vašim sporočilom pa je še oglas sponzorja storitve.
Kar pomeni, da SMS ni dolg 160 znakov, ampak 72!

Uporabnik storitve izrecno dovoljuje, da Najdi.si izključno z namenom zagotavljanja storitve Najdi.si SMS zbira in obdeluje določene podatke, ki so za ta namen potrebni in sicer:
* mobilna številka uporabnika
* geslo uporabnika
* IP naslov uporabnika, vključno s časovnim žigom uporabe tega IP naslova
* mobilna številka prejemnika
* vsebina poslanega sporočila
* datum in čas poslanega sporočila
* količina poslanih sporočil.

Najdi.si se zavezuje, da zgoraj navedenih podatkov o uporabniku ne bo posredoval tretjim osebam z izjemo povezanim osebam, ki Najdi.si-ju zagotavljajo določene podporne storitve, potrebne za delovanje storitve ter Si.mobilu kot ponudniku poti.

To pa je zanimivo. V bistvu lahko Najdi.si prebira vsa sporočila, ki so poslana, s tem da ima vse podatke o vsakem uporabniku, njegovo GSM številko, njegov IP, vsebino SMS-a in tudi vse številke na katere pošilja sporočila, in te podatke lahko celo posreduje v obdelavo Simobilu.

Odločitev je stvar posameznika. Meni se kljub pomislekom ne zdijo zgornje točke tako sporne, da ne bi uporabljal storitve!