had blog roni kordis had blog roni kordis

Don’t drink and drive, smoke and drive

Marihuana, oz. konoplja, oz. trava, oz. ganja, oz. pot, oz. cannabis spada med prepovedane substance v Sloveniji.
Na drugi strani pa spada alkohol med dovoljene substance, in obstaja celo toleranca v količini alkohola krvi pri vožnji. Rezultati, o alkoholu v prometu (.pdf) ki jih posreduje Policija pa kažejo drugačno sliko. Zanimivo je ravno to, da je marihuana, katere uživanje je prepovedano, veliko manj škodljiva v samem prometu (in tudi kje drugje) kot pa je alkohol.
Pri nas sicer še ni bilo narejene takšne raziskave, kot so jo naredili v Angliji, tako da lahko le upam, da kakšna komercialna TV bere tole in bo takšen test tudi posnela.
In rezultati. Zelo zanimivi. Veliko bolj, kot bi si človek lahko predstavljal.
Don’t drink and drive, smoke and drive

 1. sicer ne vozim, če sem “pijan/zadet”, če bi pa izbiral, se mi zdi, da bi bila pri obeh verjetnost, da povzročim nesreč, ista. namreč,ko sem pijan/zadet sem vesel in nerodn :)

  res pa je, da imam veliko težjo glavo ko pijan; torej bi zadet verjetno varnejše vozil.

  sicer pa mi je voznja ko pijan nekako ista kot če vozis in se pogovarjas po mobilcu ali pa če imaš na zadnjem stolu otroka ali pa če voziš totalno utrujen. Povsod si nevaren za sovoznike. Zatorej mi je res čudno, da se oglašuje/opozarja samo ne piti in nato voziti, morali bi še kakšno na to temo o utrujenosti, o prehranjevanju v avtu, o sexu v avtu, o otrocih v avtu.

  Kolega je izgubil zivljenje v avtu “zaradi” otroka na zadnji klopi.
  Sostanovalec je leeeeta nazaj izgubil zivljenje v avtu zaradi neprespanosti.
  Zal ne poznam nobenega, ki bi izgubil zivljenje ali naredil nesreco (s smrtnimi zrtvami), ker je bil pijan.
  Pa to je samo moja zgodba.

 2. p.s.: in koliko avtomobilov ima dandanes ze vgrajenih DVD predvajalnikov v kontrolni plosci oziroma navigacijske sisteme. Ko bodo zaceli meriti posledice teh reci mislim, da bo alkohol postal minorna stvar?!

  Seveda pa je “obtoziti” alkohol, da se je zaradi njega zgodila nesreča zelo stereotipno.

Komentarji so zaprti.