Ogled fotografij odsvetujem vsem, ki ste vegetarijanci, ki ne prenašate krvi, ali mesa!

Različna imena, koline, furež, koljereja ali praščina, označujejo isti praznik. Praznik, ki ni nikjer zapisan, razen v ljudeh. V zadnjem času tudi to izumira, saj je “instant” meso veliko bolj preprosta stvar, kot pa vse ostalo, kar je povezano s samim klanjem prašičev.
Koline so ponavadi v zimskem času, ko je dovolj hladno, da se meso zaradi višjih temperatur ne bi takoj pokvarilo. Mesar opravi svoje, ko razreže prašiča in njegove najboljše kose. Potem pa se začne izdelava klobas in vse ostalo kar sodi k prazniku kolin. Ponavadi so bila to popivanja globoko v noč, vendar se je tudi to sedaj spremenilo.
Zelo redki se še odločajo za koline, v mestu verjetno nihče niti ne ve, da je to kdaj obstajalo, zato je spodaj nekaj fotografij, kakšen je pogled na vse skupaj.
Moraliziral o tem, če je to ok ali ni, ne bom, ker se mi zdi popolnoma nesmiselno! Vsakomur svoje!

Ostale fotke

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.