Vsaj tako meni 90% ljudi, ki so oddali glas v oddaji Trenja.
Zanimivo.
Pa vendar je naš finančni minister Bajuk dobil laskavo priznanje minister leta 2006 ravno zaradi njegovega prispevka k uvedbi eura!
Vsakodnevno se povečuje črna lista izdelkov in storitev, katerim se je z eurom tudi dvignila cena, ki se bo najbolj poznala malim potrošnikom. Tistim, ki imajo preko 20k eurov osebnih dohodkov, se te podraÄ‘itve ne bodo poznale. Starejši ljudje pa bodo morali narediti kvantni preskok iz tolarjev na eure in se sprijazniti s cenami, ki jim še zelo dolgo ne bodo povsem jasne.

Koliko je 0,3 centa v tolarjih? :evil:

7 Responses to Z eurom bomo živeli slabše

 1. andrej pravi:

  Poznam kar nekaj starejših ljudi, ki še vedno govorijo o dinarjih :D
  Navadili se bomo pa hočeš-nočeš. Po eni strani bomo lažje primerjali domače cene s tujimi, po drugi strani pa nam je evro prinesel samo podražitve, pocenilo se ni skoraj nič.

 2. had pravi:

  v bistvu so se pocenile lucky strike cigarete in to za tocno 1.4 tolarja, vsaj tako je sodelavec danes izracunal :)

  jeap.. tudi moja babica, pri 83 letih, se vedno govori o dinarjih :) ampak ji je vse popolnoma jasno..

 3. Baya pravi:

  Link do pretvornika iz sit v euro in obratno je tukaj : . Za vsak slučaj, če koga zanima.

  Ja, vse je šlo gor. Le ena stvar (katere jaz dnevno uporabljam) se je pocenila in ena ostala na isti ceni…vse ostalo je šlo gor. To sploh ni fino!

 4. neikka pravi:

  had, pusti politiko, če je ne poznaš in ne komentiraj stvari, ki jih ne razumeš:)))

  ta z Bajukom je nepoznavalska v celoti, za finančnika leta ga je proglasila revija, ki s politiko EU-ja NIČ nima,
  kot da bi tebe neka revija Jana proglasila za rektorja univerze. Floskule brez teže.
  Odločitev za evro je treba poiskati pri ekonomistu zares, g. Mramorju, če tega ne veš.

  neikka

 5. Cyb3r pravi:

  Koliko je 0,3 centa v tolarjih?

  To sva že premlela. ;)

  V trgovini letos še nisem bil, sem bil pa v oštariji in tam sem porajtal, da so cene šle gor. So seveda izjeme, ki zadevo na veliko reklamirajo, gre pa v glavnem za kavo. Z pijačimi, ki se točijo na veliko, denar dobijo nazaj oz. v velik plus.

  @Baya, aplikacijo za telefon (pretvornik med € in SIT ter obratno dobiš na mojem blogu) -> Euro calculator – uporabna zadeva.

 6. had pravi:

  cyb3r: :evil:

  @neikka: sedaj prihajas v nasprotja.. jaz se zavedam, kdo je kriv za euro.. in jaz se zavedam, kdo je naredil prve korake.. prav tako pa se zavedam, kdo sedaj pobira tantieme, kot v tem primeru nagrado financnik leta, za uvedbo eura.. lahko bi bil bajuk tako posten, ampak seveda ne bo, da bi priznal, da je imel on zelo malo pri vsem tem.. v bistvu skoraj nic..
  glede na to, kdo lobira v eu in katera stranka je najmocnejsa, pa je seveda nekaj povsem drugega.. in v tem primeru ima vse to zelo veliko povezavo z revijo the banker.. toliko o tej prestizni nagradi..
  enaciti revijo jano in pa the banker je pa precej bogokletno..
  ceprav na drugi pogled niti ne.. delo je v rokah ablasti, tako tudi delo revije, ki izdaja jano.. isto kot the banker, mar ne..

  imas prav!

 7. nathan pravi:

  Res mi ta razburjanja niso najbolj jasna dražitve so bile pričakovane. Drugo dejstvo je to, da se cene konstantno višajo in se vedno bodo…še posebej če govorimo o cenah v lokalih. Določene podražitve pa tudi niso bohvedi kaj, cca par centov. Ampak se bodo zadeve kmalu ustalile. Ljudje se konstantno pritožujejo kako se vse slabša, kako je bilo včasih bolje in kako imajo sami vedno boljše rešitve. Ponavadi taki šele zajebejo zadeve, ker ne vejo, da so določene stvari bolj zajebane kot zgledajo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.