Mogoče sem malo za časom, ker živim na Prhovcu, vendar sem popolnoma presenečen!
Naložil sem video posnetek na Google Video, ga po pomoti Shift+Del zbrisal iz namizja in ugotovil, da sem ostal brez kopije na računalniku. Lepo sem kliknil Download in počakal. Ampak namesto video posnetka, sem shranil GoogleVideoPlayerSetup.exe. Hm. Instaliram datoteko, vmes seveda poguglam in odkrijem, da ta GVP obstaja že kar nekaj časa. Ti šment.
Google Video Player je predvajalnik, ki predvaja datoteke Google Video File .gvi in Google Video Pointer .gvp. Prve verzije GVP so bile narejene na osnovi VLC media playerja, novejše verzije pa so že samostojni produkti. Seveda vsa stvar ni povsem kompatibilna z datotekami Audio Video Interleave .avi, ampak jo je potrebno konvertirati. Ampak stvar je povsem preprosta: shraniš .gvi datoteko, jo odpreš s tekstovnim urejevalnik (wordpad) in dobiš URL naslov. Skopiraš naslov v brskalnik in shraniš datoteko v ponujenem formatu.

Sam sem sicer vse to preizkusil, ampak dejansko je veliko lažje isti stvar narediti z Firefoxovim vtičnikom VideoDownloader.