Mogoče sem malo za časom, ker živim na Prhovcu, vendar sem popolnoma presenečen!
Naložil sem video posnetek na Google Video, ga po pomoti Shift+Del zbrisal iz namizja in ugotovil, da sem ostal brez kopije na računalniku. Lepo sem kliknil Download in počakal. Ampak namesto video posnetka, sem shranil GoogleVideoPlayerSetup.exe. Hm. Instaliram datoteko, vmes seveda poguglam in odkrijem, da ta GVP obstaja že kar nekaj časa. Ti šment.
Google Video Player je predvajalnik, ki predvaja datoteke Google Video File .gvi in Google Video Pointer .gvp. Prve verzije GVP so bile narejene na osnovi VLC media playerja, novejše verzije pa so že samostojni produkti. Seveda vsa stvar ni povsem kompatibilna z datotekami Audio Video Interleave .avi, ampak jo je potrebno konvertirati. Ampak stvar je povsem preprosta: shraniš .gvi datoteko, jo odpreš s tekstovnim urejevalnik (wordpad) in dobiš URL naslov. Skopiraš naslov v brskalnik in shraniš datoteko v ponujenem formatu.

Sam sem sicer vse to preizkusil, ampak dejansko je veliko lažje isti stvar narediti z Firefoxovim vtičnikom VideoDownloader.

4 Responses to Google Video Player

 1. andrej pravi:

  Se samo meni zdi, ali Google Video zadnje čase deluje počasi? Včeraj mi je 5min odpiralo malce daljši video, včasih ga je pa odprlo takoj ..

 2. had pravi:

  vceraj, ko sem malce vec brskal po google video in jih dodajal na sem imel isti obcutek.. sicer sem razmisljal, da je problem pri meni, v moji liniji, ampak ocitno tudi drugi to opazajo.. isto kot pri novem bloggerju, ki dela probleme.. :(

 3. andrej pravi:

  Ja, danes že deluje OK. Včeraj sem videl, da je video nalagal najprej z vp8, potem z vp20, itd.
  Niso pri googlu pričakovali takega navala? Namreč za ogled videa (pa tudi nalaganje) je vrjetno pri tako masivni uporabi potrebna precej široko odprta pipca v svet. Me prav zanima, koliko Gbit povezavo ima Google :D

 4. Milan'che pravi:

  Če na GVideo pri Download gumbku izbereš opcijo “for Video iPod/Sony PSP” si lahko filmček dolpotegneš v mp4 formatu.

  @andrej ali pa.. Ni vprašanje koliko gigabitno pipco ima Google, ampak koliko ima teh gigabitnih pipc? :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.