had blog roni kordis had blog roni kordis

O kajenju na blogih

Kot nam sporoča naša ablast, se bo Slovenija do poletja pridružila držvam EU-ja, v katerih je kajenje na javnih mestih in v lokalih prepovedano. Vse to zaradi našega blagostanja. Kajti s tem zakonom naj bi se namreč zmanjšalo število kadilcev in s tem posledično zmanjšalo število bolezni, ki jih imajo kadilci in s tem posledično bo šlo manj denarja iz zdravstvene blagajne! Prav tako naj bi zakon ščitil pasivne kadilce in njihovo zdravje.
In čez par mesecev bo sprehod po Ljubljani precej podoben sprehodu po Trstu. Ne samo, da bodo lokali prazni, poleg tega bo pred lokali kopica ljudi, ki bo kadila in letela notri na pijačo in spet ven nazaj na cigaret. Zelo prijeten pogled!
Poleg tega, če se bo zmanjšalo število kadilcev, bo tudi manj prihodka od prodaje tobačnih izdelkov v proračun, prav tako se bo, vsaj sklepam lahko, zmanjšalo število ljudi, ki zahajajo v lokale in s tem se bo zmanjšal dohodek teh lokalov in posledično bo spet bolj prazna držvna blagajna.
Ah ja. Samo napisati mi še morajo, kdaj in kje lahko diham, pa bo to popolna zmaga!

Kajenje ubija… by Nathan
Janičarji smo najhujši! by hirkani
Kadilski zakon in naša draga oblast by kai
O tem dimu by brumec
(Proti)Kadilski zakon by missnymphe
Sovražim kadilce… by Klincanje
Ne podprite protikadilskega zakona by megafotr
Hvala, ker ne kadite! by nemirna dušica
Zdrava pamer 3- pasivno kajenje – by commonsense
Kadilci v krematorij! – by mat3ii
Končno prepoved kajenja!? by šport in še kaj

 1. Jaz se z ukrepom strinjam. Pa ne zaradi česa drugega, kot da podpiram zmanjševanje “monopola” tobačne industrije (žl bodo nastradali kadilci, a drugače ne gre). Zakaj marihuana skoraj nikjer ni legalizirana, če pa je dokazano manj škodljiva kot cigarete? Zaradi vpliva tobačne ind. ..

 2. Stari v tem se pa ne morem s tabo strinjat.
  Jaz hodim v en lokal v Ljubljani na malco pa mi folk smradi med obrokom s cigareti. Pa mi ne reč, da se nej presedem v prostor za nekadilce, ker je en in isti prostor namenjen kadilcem in nekadilcem. Sorry tut kadilci delajo nasilje nad nekadilci (zlo mal kadilcev te bo vprašalo, če te moti dim) …. Pa zelo dvomim, da folk hodi v gostilne zato, da kadi…

  Kar se pa tiče restriktivnosti držve pa je tkole stari moj;
  tudi jaz rad hitro vozim avto (zelo hitro), pa me ta ku***va držva ne pusti. Skoz me eni policaji ustavljajo (hehehehehe)

 3. Ah, končno en ukrep vlade, ki ga podpiram. Čiki v lokalih, še posebej pa v klubih so zelo ne-kul.

  Tvoje sklepanje je mal napačno. Ne samo, da se obisk v lokalih ne bo zmanjšal, ampak se bo celo povečal, ker bodo vanje začeli zahajati tudi tisti, ki jim čiki smrdijo. Takšne so tudi izkušnje držv, ki so prepoved že uvedle.

  ex-kadilec (ti so baje najhujši :)

 4. Najhuje bo to, ko bo povsod kjer bo nabit z ljudmi smrdel po švicu… jz mam raj vonj po čikih

 5. Novemu proti kadilskemu zakonu na rob

  Danes ob 24 uri prične veljati novi proti kadilski zakon, ki je za nekatere vključno z menoj sporen. Sam sem kadilec in po nekajkratnih poizkusih, da bi prenehal z kajenjem mi žl še ni uspelo.Zaradi zdravstvenih razlogov pa se nisem smel poslužiti raznih tablet, žvečilnih gumijev in podobnih pomagal.

  Zaradi kajenja sem vržen med drugo razredne držvljane z vsakodnevno grožnjo, da če ne bom spoštoval zakona, bom pristal v zaporu. V prostem času se ukvarjam z ekologijo in vodim nevladno organizacijo GREENSLO, ki deluje na celotnem Slovenskem območju, zato vem, da organizacije, posamezniki in držva namenoma zastrupljajo okolje zaradi interesa kapitala. Vladajoča koalicija in parlament pa si pred ekološkimi onesnaženji nenehno zatiska oči (inšpekcijske službe na tem področju ne delujejo) , čeprav vplivajo tudi na zdravje ljudi ( Anhovo, Zasavski revir, Ruše,Jesenice….) in povzročajo raka.

  Verjetno si držva zatiska oči zaradi odškodnin prizadetim in bi morala globoko seči v blagajno. Menim, da taka vlada, ki namenoma dovoljuje in celo podpira industrije, ki povzročajo nevarne bolezni že zdavnaj pasti, istočasno pa bi morali posameznike iz te vlade prijaviti tožilstvu zaradi genocida nad prebivalstvom.

  Prejšnji mesec sem bil na pokopališču, kjer sem se hotel v miru posloviti za umrlim prijateljem, vendar zato nisem imel priložnosti, saj je dva groba naprej potekal pokop pokojnika z krščanskimi običaji, ki mi je z svojim glasnim pokopom prepreči, da bi se v miru od njega poslovil. Sam sem ateist, vendar sem upošteval do sprejema tega zakona, tudi navade drugače mislečih, saj imajo do njih vso pravico in sem se pač izognil konfliktom. Sedaj pa so me ravno ti desno usmerjeni poslanci postavili pred zid drugo razrednosti zato menim, če meni predpisujejo, da bom moral, če bom kadil to početi kot žival v posebnih komorah, čeprav bi lahko za kadilce odprli posebne lokale, potem pa naj še drugače misleči te obrede delajo v protihrupnih komorah in ne posiljujejo drugih, da bi morali poslušati njihove govore. Vem, da se isto dogaja v bolnišnicah, domovih za ostarele, ….., zato predlagam kot držvljan Slovenije naj parlament sprejme zakon, da naj v vseh ustanovah, na prostem in pokopališčih, kjer se izvajajo kakršnokoli obredi, postavijo protihrupne steklene komore, kjer bi se izvajali ti obredi, da ne bodo motili mene in drugih isto mislečih ljudi.

  Vojko Bernard

  Prešernova 26

  4270 Jesenice

  e-pošta : [email protected]

Komentarji so zaprti.