Namesto, da bi se nastavljal sončku nekje ob obali in užival pomladno vreme, so me zlobni bacili položili v posteljo. Preizkušeni recept, kot je vroč čaj z limono in medom, preventivno ni deloval, tako da mi sedaj v postelji dela družbo samo laptop, kajti nočem okužiti še boljše polovice, ki sedaj tako prijazno skrbi zame.
In se vračam v mislih v svoje otroštvo. Ker sem bil precej dober smučar in sem smučanje treniral 9 let, sem seveda ves zimski čas preživel na snegu. Zime so bile zime s snegom in temperaturami pod -10 stopinj. Takrat še niso obstajala waterproof, winterproof, goretex, sympatex, omni-tech, hyvent, oblačila. Takrat so obstajale bunde Toper, Yassa. Se jih še spomnite?
Takrat niso obstajali “pancerji” z notranjim gretjem in kljub temu, da se nam je marsikdaj “zanohtalo” v noge, smo cele dneve preživeli na snegu in nikoli, ampak res nikoli, v celi sezoni, nisem zbolel.
Sem bil takrat bolj odporen? Je bila hrana drugačna in pa tudi ozračje?
Velikokrat se mi zastavi vprašanje, zakaj mi pade odportnost organizma in posledično zbolim, ko pa jem samo “zdravo” hrano, ko uživam veliko več vitaminov, kot sem jih pred 20 in več leti, ko imam oblačila, ki ščitijo telo in ga varujejo pred vsemi zunanjimi vplivi. Smo ljudje postali res tako občutljivi na vsako spremembo in hočemo ob prveh kihanju takoj od zdravnika dobiti cel kup zdravil, ki nam bodo odpravile vse tegobe, do katerih lahko pride? Smo res postali tako mehkužni, da če stopimo goli na sneg, da takoj zbolimo?
Kam nas vse to vodi? Bomo imeli poleg Eurov v denarnici v bližnji prihodnosti tudi cel kup tablet, ki bodo pomagale ob prvih simptomih? Verjetno že marsikdo to ima sedaj s seboj, vendar jaz vseeno verjamem v vroč čaj, limone in med, čeprav se kup robčkov vsako minuto poveča!

5 Responses to Vroč čaj, limone, med in kup robčkov

 1. Janez pravi:

  staras se

 2. silvestre pravi:

  Pa si ziher, da ne misliš to samo zdaj, ko si bolan? Meni se večkrat zahoče, da bi zbolel, ko mam kaki test… ko pa sem dejansko bolan, pa je res hudo! :/

 3. basko pravi:

  mogoče pa popiješ preveč coca-cole?

  definitivno pa premalo smučaš

 4. had pravi:

  premalo jo je bilo :)

  smucal :) jaaaa.. premaloooo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.