Trgovine pa so še vedno polne. Ne kupcev, ampak oblačil, ki jih trgovci, kljub nizkim cenam niso mogli prodati.
Letos mi je bil prihranjen obisk razprodaj in nakup vsega tistega, kar sicer ne potrebujem, ampak ker je bilo vedno tako zelo poceni, je bilo vredno, da sem kupil.
Verjetno nisem edini, ki je imel včasih takšno logiko pri nakupovanju na razprodajah, na srečo pa sem se v zadnjih letih precej spremenil. Pogled na omaro, kjer je cel kup nikoli uporabljenih oblačil, ki so se znašle v njej kot posledica razprodaj, je več kot dovolj zgovoren dejavnik, zakaj sem se prelevil iz “potrošnika” v človeka. Poleg tega, da je v omari samo garderoba ki jo bom še kdaj oblekel, pa se pozna še drug aspekt te poteze. Euri, naša valuta, ki ljudem še vedno dela probleme, so še vedno v moji denarnici in jih nočem deliti s trgovci!
Čeprav dvomim, da so tudi vsi ostali Slovenci končno doumeli smisel razprodaj in jih preskočili. Verjetno je pravi razlog, zakaj so trgovci letos prodali veliko manj, v kupni moči Slovencev, ki pa je na žlost vsak dan slabša. Vse podražitve, ki smo jih bili deležni ob prehodu na Euro so nas že tako dovolj udarile po žepu, da o “šparanju Eurov v štunfih” niti ne pišem.
Upa kdo stavit kakšna bo inflacija??