Trgovine pa so še vedno polne. Ne kupcev, ampak oblačil, ki jih trgovci, kljub nizkim cenam niso mogli prodati.
Letos mi je bil prihranjen obisk razprodaj in nakup vsega tistega, kar sicer ne potrebujem, ampak ker je bilo vedno tako zelo poceni, je bilo vredno, da sem kupil.
Verjetno nisem edini, ki je imel včasih takšno logiko pri nakupovanju na razprodajah, na srečo pa sem se v zadnjih letih precej spremenil. Pogled na omaro, kjer je cel kup nikoli uporabljenih oblačil, ki so se znašle v njej kot posledica razprodaj, je več kot dovolj zgovoren dejavnik, zakaj sem se prelevil iz “potrošnika” v človeka. Poleg tega, da je v omari samo garderoba ki jo bom še kdaj oblekel, pa se pozna še drug aspekt te poteze. Euri, naša valuta, ki ljudem še vedno dela probleme, so še vedno v moji denarnici in jih nočem deliti s trgovci!
Čeprav dvomim, da so tudi vsi ostali Slovenci končno doumeli smisel razprodaj in jih preskočili. Verjetno je pravi razlog, zakaj so trgovci letos prodali veliko manj, v kupni moči Slovencev, ki pa je na žlost vsak dan slabša. Vse podražitve, ki smo jih bili deležni ob prehodu na Euro so nas že tako dovolj udarile po žepu, da o “šparanju Eurov v štunfih” niti ne pišem.
Upa kdo stavit kakšna bo inflacija??

3 Responses to Danes je konec razprodaj

 1. ursa says:

  > … iz “potrošnika” v človeka

  Tole me spominja na tole. Nekak me ne zadovolji argument, da se je za levitev v človeka (kot to razumem v tistem stavku) zadost do določene mere odpovedat potrošništvu. Ampak dopuščam možnost, da sem samo pretirano picajzlasta :)

  Or maybe not.

 2. ursa says:

  BTW … črke v komentarjih so slonovske, še bolj slonovske so pa v okvirčku za pisanje komentarja. Všeč mi je nova shema, ampak prosim za manjše fonte vsaj pri pisanju komentarjev.

 3. Hirkani says:

  A so bile razprodaje? ;)
  V edino trgovino s čevlji, kamor sem slučajno zašla, so bili tisti, ki so mi bili všeč, znižni za cele tri evre. Pih!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.