Po 26 dneh, se je v Veliki Britaniji končal Celebrity Big Brother. Zmagovalka Shilpa Shetty, Bollywoodska igralka, je bila podvržena rasističnim pripombam sotekmovalk, ki pa so se ji na koncu opravičile. Njen edini resni tekmec je bil starejši brat Michaela Jacksona, pevec Jermaine Jackson.
In zakaj pišem takšne neumnosti v tem postu? Ker se jutri izteče rok za prijavo na domači Big Brother show. Nagrada, 75k Eurov, je precej zanimiva, vendar 84 dni preživeti odrezan od zunanjega sveta v družbi dvanajstih neznancev, je lahko precej naporna stvar.
In spet se mi, tako kot ob Baru, Sanjski ženski in vseh ostalih nemogočih reality showih pri nas, zastavlja vprašanje, če smo Slovenci res tako neumni, da se poistovetimo z junaki showov in z njimi trpimo v dobrem in slabem. Če se samo pogleda izkupiček od poslanih SMS-ov v Baru2, potem lahko preprosto ugotovim, da nam je veliko lažje poslati SMS za “junaka” showa, kot pa za Pediatrično bolnico.
Vendar nam je to verjetno že v naravi, da uživamo, ko se naslajamo nad “junaki”, ki jih spremljamo na TV ekranih in si želimo, da bi mogoče tudi sami nekoč sodelovali v kakšnem takšnem showu. Drži točno to kar je nekoč rekel Andy Warhol: “In the future everyone will be famous for fifteen minutes.”

p.s.: da ne bo pomote, sam sebe ne štejem med privržence teh showov, niti do sedaj še nisem poslal enega SMS-a za njih. Sem pa jih že veliko poslal za Pediatrično kliniko in podobne humanitarne zadeve!