had blog roni kordis had blog roni kordis

Nisem ugasnil luči tako kot ves svet

Ker imam prižgana dva računalnika, router, UPS, TV, peč, pralni stroj, hladilnik in kuham čaj na električnem štedilniku.
In če bi ugasnil luč bi naredil zelo malo.

Kaj pa ti? Si ugasnil/a luč in vse ostalo??

 1. @simona: romanticno :)
  @abaddon: reminder na racunalnik :)
  @exorciser: server je treba ugasnit no :)

 2. a ni bil point v tem, da ugasnemo luci in s tem opozorimo na probleme, na katere so opozarjali ze pred 20 leti.. pa vendar jih ni nihce resno jemal.. in ravno zato, sem napisal tako.. ker ce ugasnemo luc, se nic ne spremeni, ce pa istocasno trosimo 25krat vec energije pri drugih stvareh..

 3. Tale komentar sem ravno pri Nini spisala, takoj zatem pa sem kliknila na tvoj blog. Zato kopi/pejstam, pišem pojasnilo in linkam na drug blog. Vedno sem znala s časom. ;)

  Jst sm pa čez okno opazvala kaj se bo dogajalo, ker so na 24ur opozoril na akcijo in zatemnil luči (ne pa ugasnl). V sosednjih blokih (Topniška) je ugasnilo kakšnih 8 oken. Seveda sem vse skupaj opazovala pri prižgani luči, saj sem zraven kuhala večerjo. Zrezke s česnom v vinski omaki. Res so bli dobri! :)

 4. @nimfa: :) se sreca, da si imela luc prizgano.. sicer bi lahko izpadla vecerja precej cudna :)
  @silvestre: ce so na tv govorili o tem, potem je bilo ze kaj resnega :)

 5. had: sej pravim, point ni bil ugasnit luč, temveč ugasnit VSE. “luč” je stala samo kot simbolna beseda v frazi, da se ne bi kampanja imenovala “ugasnite svojo luč, monitor, računalnik, brivnik, …”

 6. Potem bi akcijo lahko poimenovali izklopite elektriko. Bojim se, da ni bila tako globoko nastavljena kot misliš, fet.

 7. Vas daje čredni nagon? Taka akcija ne pomaga nikomur.:)

  Lp.

 8. dejansko smo izklopili vse, vendar je bila v tem času nočna smuka in kranjskogorske žičnice niso želele dobesedno nič izklopiti!

 9. Tudi jaz nisem nič ugasnil. Saj vem, da je namen take akcije plemenit in dober, a kaj ko se glavni krivci v tej zgodbi, kot je npr. Bush, za tovrstne akcije in početje ne zmeni. Jalovo in brez učinka je to..

 10. P.S.: Lahko pa iz prve roke povem, da so akcijo ugašanja izvedli v jeseniškem Acroniju in ugasnili vse luči, tako zunanje kot notranje v vseh obratih. Ne glede na moje mnenje o jalovem početju, pa je odziv tega slovenskega velikana presenetljiv in plemeit, za kar gredo zasluge predvsem energetskem managementu podjetja.

Komentarji so zaprti.