Zakaj grem vsako leto na dopust na Hrvaško? 1 Zakaj grem vsako leto na dopust na Hrvaško? 1

Zakaj grem vsako leto na dopust na Hrvaško?

Ker imajo starši v bližini Pule, v Kavranu, hiško.
Ker je v Kavranu mir in tišina.
Ker je morje kristalno čisto in obala prazna.
Ker se do tja vozim maksimalno 3 ure in lahko vsak petek uživam na morju.
Ker nisem odvisen od nikogar drugega, kot samo od sebe, in mi je vseeno za javni prevoz, avione ali ladje.
Ker so me celonočni žuri že zdavnaj minili.
Ker se mi zdijo cene povsem sprejemljive in proti ostalim, tujim, destinacijam, zelo ugodne.
Ker mi nihče vsake dve minuti ne poskuša prodati kakšne “zanimivosti”.
Ker mi pri nakupovanju ni potrebno barantati za ceno.
Ker do sedaj, odkar pomnim, nisem imel še nobenih problemov z domačini, ravno nasprotno, spoznal sem veliko zelo dobrih ljudi, ki so mi bili pripravljeni pomagati v vsakem trenutku.
Ker si napolnim baterije in odkrivam skrite kotičke, ki so sicer turistom skriti.
Ker mi je vseeno za nesoglasja politikov in za igrice, ki se jih gredo.
Ker je postrežba sicer res bolj počasna, ampak ko to vzameš v zakup, uživaš.
Ker mi je dopust na Hrvaškem res pravi dopust!

In zakaj bi hodil na dopust v tujino, če imam na Hrvaškem vse!

 1. Bravo. Končno en prispevek proti tej noriji.

  Verjetno so te inspirirala včerajšnja Trenja. Sicer nisem gledal, sam že sam naslov in sploh rezultat glasovanja je bil za bruhat.

 2. res je.. sem si rekel, da ne bom tolkel proti ablasti, ampak bom prijazen :)

  vse skupaj, kar se sedaj dogaja okrog hrvaske je sam BULLSHIT..

 3. hrvatje so na splosno tako dobri ljudje kot slovenci, imas pa vmes par budal, ki znajo napihniti vse … tako kot povsod … do sedaj sem imel samo dobre izkusnje z njimi, sploh upostevajoc mojo mesano kri … mediji in politiki pa znajo se vsako dobro stvar spremeniti v grdo gledanje in komplikacije …

 4. jeap.. in to je najvecja je.ba pri vsem.. da so naredili taksno sranje.. ljudje pa itak padajo na vsako taksno stvar..

 5. Jest imam pa slabe izkušnje z Lošinja. BIli smo v domu od kliničnega centra kamor hodijo samo slovenci vodi pa ga neka hrvatica. In ženska se ni hotla pogovarjat z nami v Slovenščini čeprav je znala in je vidla da je od nas nobeden skorajda nič ne zastopi.
  V gostilni so na nas gledali kto na zadnji gnoj in nas pustili čakati in čakati, mulci pa so se zaćel bunit sam da si v narobno smer pogledal.
  Pač od ljudi ki so odvisni od turistov bi mal več kulture pričakoval. Pa je blo še polno stvari pa nebi o tem.

 6. Ok je pa res da če greš nekam na samo kjer nisi odvisen od drugih je pa seveda čisto fajn. Samo, kje pa ni tako?

 7. Mi hodimo že leta šotorit v privat kampič na Hvaru in imamo same pozivne izkušnje.

 8. Jaz bi še dopisal, da Hrvaška ni betonska džungla, tak kot je to drugod, da je razgiban teren z veliko lepimi zalivi (in ne neskončne dolgočasne peščene plaže) in da so plaže javne. Jaz imam samo pozitivne izkušnje. Čeprav živim ob hrvaški meji, se mi zdi žlostno, da Ljubljančani in ostali daleč vstran od meje nekaj razpihujejo in delajo nepotrebne spore, čeprav nimajo treh čistih o odnosih med nami in njimi. Potem pa prideš v Zagreb pa te natepejo ali pa avto popraskajo zaradi onih političnih primitivcev.

 9. “En Podobnik ni smel umanjkati. Malo pozno, a od srca je zategadelj Marjan (minister Janez je po septembrski epizodi na Muri očitno dobil imperativno navodilo, naj molči) zalučal Hrvatom v obraz očitek, da ponarejajo katastrske knjige. Da ne bi bil (Marko) Pavliha ne-letujte-na-Hrvaškem-če-imate-domovinsko-zavest predolgo glavni. Marjan ni razočaral, sporočil nam je, da je za domnevno premehko stališče Ljubljane do Zagreba kriva ‘mati vseh afer’ – orožrska, saj je menda mogoče zaradi vpletenosti vanjo izsiljevati določene slovenske politike.”

 10. Nisem nestrpen, kar pa še ne pomeni, da bi mogel imet rad Hrvata(ustaša) – njihova zunanja politika mi gre dobesedno na kuratz – oz. to sploh ni politika. Kdor ima južno od kolpe vsaj 5 min časa, se lahko vtakne v odnose z sosednjo držvo IN JO JEBE
  Joško Jorasa in take špitir-mejkerje, bi dal pa v slovenski zapor, kjer bi jim ponudil trdo drogo, da se skulirajo! Za mene je Joras HRVAT, saj se s hrvaškimi zadevami ukvarja več kot z slovenskimi.

  Kar se pa tiče narave okrog Jadranskega morja – je pa Zakon – tolaži me edino to da vsako leto ko uponašam tjulna na skalah, ne vidim na vsakem kamnu napis MADE IN CROATIA, in to je bistvo. – eno je narava, drugo pa že od temeljev zavožena držva
  tolažba je tudi, da je v trgovinah na hrvaškem verjetno že več izdelkov z napisom made in Slowenia – Hrvaška je razprodana, Gospodarstvo imajo v kurtzo, obalo pa lepo!

  grem na večerjo

 11. Gospod Marko Pavlih, vi ste idiot

  Da me ne boste zdaj tožili, to je bila samo provokacija, da bi videl, kaj boste naredili!

 12. Dne 26.05 (torek) med 10.00 in 14.00 so nas v avtokampu Stupice-Premantura oropali. Iz Kamperja (pomična kučica-za najem) so nam ukradli 500 EUR. Vrata kemperja so bila zaklenjena, čez okna so bile nameščene mrežice za komarje. Vidnih sledov vloma ni bilo.
  V kampu je v tem času bilo malo turistov in vzdrževalno osebje kampa. V sosednejm kamperju oddaljenem približno 5m stran sta bili 2 starejši (cca.65 let) ženski, ki nista videli nikogar, da bi plezal skozi okno. V kamper lahko vstopa vzdrževalno osebje in sobarice.
  Krajo smo prijavili na recepciji, kjer so nam rekli, da naj krajo prijavimo na policiji, kar smo tudi storili. Policija ogleda ni naredila.
  To so dejstva!
  Dovolite, da podam še subjektivo oceno.
  Mislim, da je storilec odklenil vhodna vrata in jih po kraji tudi zaklenil.
  Na recepciji, so nas prepričevali da je najverjetneje storilec splezal skozi okno in da smo sami krivi za dogodek.

  Zdi se mi prav, da na takšne dogodke opozorim todi ostale, brez kakršnih koli čustvenih izpadov in nepotrebnih pridevnikov.
  Politika me ne zanima spoštujem mnenje drugih, pričakujem pa osnovno stopnjo kultiviranosti in spoštovanje osebne lastnine in integritete.
  V kolikor tega v kakšnem okolju ni dovolj, je dolžnost držve da zaščiti svoje držvljane oz. jih na to opozori.

  LP!
  Vsem turistom želim prijetne in sproščene počitnice.

Komentarji so zaprti.