Kdaj ne velja garancija za Seagate diske? Kdaj ne velja garancija za Seagate diske?

Kdaj ne velja garancija za Seagate diske?

Poleg tega, da imajo Seagetovi diski garancijo 60 mesecev, imajo tudi omejitev garancije. In sicer v primeru da disk doživi šok (udarec) s silo preko 350G. Sila, ko človek sedi je 1G. Če pa na telo težko 100 kilogramov deluje sila 10G, potem se masa telesa, pod vplivom sile G, poveča na 1000 kilogramov. Za primer diska Seagate pa si lahko sami izračunate!
Podatek je zapisan na disku, ki je danes odpovedal poslušnost. Na srečo ni bil moj in tudi ni doživel takšne G sile. Je pa zanimiv podatek, kakšne obremenitve mora zdržti trdi disk.

  1. Smo v šoli mal šprical fiziko, a? Masa telesa, se ne spreminja kar tako. G sila pa sploh ni sila, ampak je večkratnik. Večkratnik sile teže, ki pa je sila. Človek pod vplivom 10G ima občutek, kot da je desetkrat težji, masa ostaja enaka. Å ok za disk 350G je takšen, kot če ga zaustavi sunek sile, ki je 350-krat večja od njegove teže. Predstavljaj si sunek v avtu, pri katerem bi z mesta v eni sekundi pospešil na hitrost nekaj tisoč km/h.

  2. ;)
    hvala za razlago.. sam sem precej posplosil stvar, zaradi lazjega razumevanja vsega skupaj.. upam, da je kdo razumel, kaj sem hotel povedati, sicer pa si lahko prebere tvojo razlago..

  3. Iz kakšne višine ga torej lahko spustim na tla, da bo garancija še vedno veljala?

  4. He, he, zanimivo vprašanje, ampak zakaj bi ga sploh spuščal iz kakršnekoli višine na tla?

Komentarji so zaprti.