Boljša polovica, v nadaljevanju Barbka, je imela že precej časa fiksno idejo, da bi namesto Hewlett-Packardovega prenosnika, ki sva ga kupila pred približno devetimi meseci, imela Applovega MacBooka.
Sicer sem bil dolgo časa imun za ta predlog, pa vendar me je Iztok Dimc (ki mu še vedno nisem naredil bloga, ali fotogalerije) prepričal v nasprotno.
Ker je bil Barbkin prvi prenosni računalnik leta 1996 ravno PowerBook serije 500, mi je bila ideja o Applu vse bolj všečna.
In tako je pred približno tednom dni padla ideja, da kupiva Apple MacBook 13.3″ (Core 2 Duo, 2.0 GHz, bel). Ker razlik v cenah med prodajalci ni, sem iskal samo podjetje, kjer ga imajo na zalogi.
In danes sem ga našel v spletni trgovini podjetja FMC. Se registriram in vnesem vse zahtevane podatke in grem z vozičkom v virtualni nakup. Ker sem vedel kaj želim je bilo vse skupaj precej preprosto. Poklikam izdelke in jih želim naročiti. Vendar mi ni uspelo, kajti javljalo mi je spodnjo napako:

Seveda se nisem predal “internetni usodi”, zaradi nedelovanja spletne trgovine in sem jim poslal mail. Odgovorili so mi, da je MacBook na zalogi in naj se oglasim na sedež podjetja, da uredimo te stvari.
In tako sedaj odhajava v nakup prvega Apple računalnika. Več o prvih vtisih, če ga seveda dobiva, pa zvečer!